"Avem un proiect pentru eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă conform pregătirii sale, un proiect foarte bine primit de societate şi un proiect care penalizează nemunca în societatea românească. Un al doilea proiect important pentru PNL încearcă stoparea creşterii aberante a salariului minim pentru că se pierd foarte multe locuri de muncă în ţara asta prin creşterea din pix a salariului minim", a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, după reuniunea Biroului Politic Naţional cu parlamentarii şi europarlamentarii liberali, care a avut loc la Neptun. Dumitrescu a spus că propunerea vizează ca această creştere să "nu se mai facă din pix". 

"Ar trebui să existe corelaţie fie între salariul mediu şi salariul minim sau ar trebui să fie corelat fie cu productivitatea, fie cu inflaţia. Cam cum se face la pensii, dar în alt algoritm. În orice ţară civilizată trebuie să existe o corelaţie fie cu salariul mediu, fie cu productivitatea şi cu alţi indicatori", a afirmat Dumitrescu. Liberalul a indicat că un alt proiect se referă la modificarea Codului fiscal, privind reducerea TVA şi a taxelor pe muncă. La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii vor iniţia şi vor susţine un proiect de lege pentru interzicerea traseismului politic şi la nivel parlamentar, aşa cum există la nivelul autorităţilor locale.  

"Vom avea ca prioritate proiectul de lege pentru alegerea cu 50% plus 1 a primarilor şi a preşedinţilor de Consilii judeţene. De asemenea, PNL va înainta şi va susţine un proiect de lege pentru introducerea votului electronic pentru că s-a demonstrat clar că sistemul de vot prin corespondenţă cu preînscriere restrânge dreptul de vot al cetăţenilor români care se află şi muncesc în alte ţări. Este vorba despre peste trei milioane de cetăţeni români care trebuie să-şi poată exercita dreptul de vot şi cărora trebuie să li se ofere această capacitate efectivă", a adăugat Orban. El a indicat că liberalii vom introduce şi un proiect de lege care are ca obiectiv îmbunătăţirea relaţiei statului cu cetăţenii. 
"Proiectul urmăreşte să nu mai plimbe cetăţeanul de la Ana la Caiafa.

E un proiect de lege simplu, care va spune că orice instituţie care trebuie să acorde un drept solicitat de un cetăţean în baza legii nu mai are dreptul să-l trimită pe cetăţean la alte instituţii publice pentru a obţine diferite informaţii, ci este obligaţia instituţiei respective de a obţine toate informaţiile de la celelalte instituţii de stat deţinătoare ale acestor informaţii, astfel încât să decidă acordarea dreptului către cetăţeni. De asemenea, lucrul acesta este valabil şi pentru firme", a arătat Orban. Liderul PNL a subliniat şi că prioritatea PNL este să respingă în Parlament toate ordonanţele emise de Guvernul Tudose. Agerpres