Într-un interviu acordat acum câțiva ani pentru revista Tango, Gabriela Firea vorbea despre greutățile peste care a trebuit să treacă în copilărie. Aceasta a povestit despre umilințele la care era supusă la școală din cauza faptului că părinții nu aveau destui bani pentru haine noi sau chiar pentru pachet.

„Cele mai dureroase momente le-am trăit în copilărie și adolescență. Provenind dintr-o familie mai mult decât modestă și neavând foarte multe din cele necesare la școală, a trebuit să mă confrunt cu răutățile celorlalți copii – copiii sunt uneori de o cruzime înspăimîntătoare – care observau și că n-am pachețel cu mâncare, și că sunt încălțată în pantofi vechi de trei ani, de la sora mai mare, și hăinuțele sărăcăcioase și multe altele de care ei râdeau. Iar eu mă simțeam umilită”, spunea Gabriela Firea într-un interviu.

Mama acesteia a fost vânzătoare

În același interviu, actualul primar al Capitalei a spus că, atunci când era mică, mama sa lucra ca vânzătoare iar tatăl ei era muncitor necalificat.

”Mama era vânzătoare și tata muncitor necalificat, pe șantier. Stăteam șase inși într-un apartament cu două camere. Mama și-ar fi dat și sufletul din ea pentru noi, dacă ar fi putut.

Muncea de dimineață până seară, era extraordinar de harnică și de optimistă. Din fericire, i-a dat Dumnezeu sănătate, că altfel nu știu cum ar fi făcut față…“, spunea Gabriela Firea într-un interviu acordat Revistei Tango în 2010.

Mama fostei jurnaliste a lucrat și în Italia, însă a decis să se întoarcă în țară pentru a avea grijă de nepoții săi.

Din grijă pentru mama sa, Gabriela Firea i-a cumpărat un apartament într-o zonă liniștită a Capitalei.

A fost bătută de tatăl său în copilărie

Pe lângă umilințele la care era supusă la școală pentru că era la fel ca ceilalți copii, Gabriela Firea a îndurat mai multe bătăi din partea părintelui său. Aceasta a declarat că tatăl său avea probleme cu băutura.

„N-aș putea să am aceleași cuvinte de laudă pentru tata. Avea mari probleme cu băutură și, normal, cu serviciul. Mama, după ce că le avea pe ale ei pe cap, trebuia să mai bată și pe la tot felul de uși să-i găsească din nou de lucru, după ce el își pierdea slujba.

La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l știa toată lumea ca pe un cal breaz. Bea foarte mult și ne bătea și pe noi, copiii, și pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim.

Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorțeze. Aveam 14 ani. L-am lăsat singur în apartament și am plecat cu toții.

Ne-am mutat tot la două camere, dar într-un apartament complet gol, pentru că lucrurile rămăseseră la tată. Am luat-o de la zero. A fost îngrozitor de greu, dar măcar știam că putem dormi liniștiți, fără spaima de răcnete și bătaie“, a mai spus aceasta.

Tatăl său a murit la începutul acestui an

Chiar dacă în copilărie, tatăl acesteia nu a fost un exemplu bun pentru ea, Firea a fost afectată de decesul tatălui ei din luna martie a acestui an. La acea vreme, primarul Capitalei a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

„Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ioan, tatal meu si al fratilor mei! Drum lin acolo unde nu este nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit!”.

Sursa foto: INQUAM/Alexandru Busca