De ce cartofii prăjiți sunt preferații copiilor? Un cunoscut nutriționist vine cu explicații

Nutriționistul Mihaela Bilic precizează că celor mici le plac foarte mult cartofii prăjiți deoarece simțurile umane iubesc grăsimea. Aceasta spune că același lucru se întâmplă și în cazul croissantelor.

„Cu cât este mai unsuros un croissant, cu atât este mai bun. Simțurile noastre iubesc grăsimea, este în instinctul nostru. Noi creștem din făină amestecată cu grăsime. Din această cauză copiii preferă cartofii prăjiți, dar nici noi nu putem să ne înșelăm instinctul”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Chipsurile au cu 35 de grame mai multă grăsime

Mihaela Bilic precizează că în momentul în care un cartof devine chips, acesta primește 35 de grame de grăsime. Medicul nutriționist spune că un cartof simplu are 90 de calorii, dar dacă este prăjit acesta ajunge să aibă peste 450 de calorii la suta de grame.

„Un cartof simplu are 90 de calorii, după ce se adaugă uleiul ajunge la 450 de calorii pe suta de grame. Grăsimea este esențială pentru dieta noastră, însă trebuie să fim extrem de zgârciți”, a mai spus Mihaela Bilic.

”Nu mai puneți unt în sandviș”

Mihaela Bilic a vorbit și despre faptul că există persoane care folosesc croissant în loc de pâine atunci când fac sandviș, dar care pun și unt. Medicul nutriționist avertizează că nu avem de ce să mai punem unt în acest context, deoarece croissantul are deja unt.

„În momentul în care folosim croissantul, spre deosebire de pâine, nu mai puneți unt în sandviș. Este o aroganță să mai puneți unt în croissant. Din punct de vedere nutritiv, acesta înlocuiește și pâinea și untul. Este o chestiune de echivalență”, adaugă aceasta.