Mihaela Bilic spune că o farfurie perfectă ar trebui să aibă 20 cm în diametru, iar în privința conținutului, aceasta ar trebui să aibă jumătate de suprafață acoperită cu legume, proteinele (carne, pește, ou, brânză) și făinoase care să ocupe un sfert dintr-o farfurie.

Însă, dacă se dorește pierderea în greutate, atunci sfertul acoperit de făinoase trebuie să dispară. În farfuria ideală rămân doar proteinele și legumele.

Pâinea poate fi inclusă în alimentație

Despre pâine s-a spus că poate fi inclusă în alimentație, dar doar o felie.

În cazul cartofilor, pastelor și orezului, este recomandat să consumăm maximum trei linguri.

Ideal pentru slăbit doar proteine și legume

Despre farfuria ideală, medicul nutriționistul a explicat că ar trebui să aibă doar proteine și legume.

„Aș spune nu proteine și legume în cantitate egală. Cu cât mai multe legume, cu atât mai bine. Tocmai ca să nu stresăm ficatul, rinichii. Proteinele în exces sunt un efort. Asta poate să fie o farfurie ideală și pentru masa de seară”, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Vrei să te îngrași? Făinoasele pe primul plan

Făinoasele trebuie să ocupe jumătate din suprafața farfuriei dacă vrei să te îngrași, pe când proteinele și legumele câte un sfert, potrivit stirileprotv.ro.

„Organismul nu ne taxează pentru fiecare masă. Dacă am avut o astfel de farfurie nu trebuie să o mâncăm cu vinovăție pentru că imediat la următoarele două mese putem să venim cu farfuria de slăbit și atunci compensăm”, a mai spus Mihaela Bilic.

„Să spunem că avem trei mese pe zi, adică trei porții de făinoase. Că le mâncăm la fiecare masă fragmentat sau le mâncăm pe toate la o singură masă nu este greșit. Avem nevoie de această flexibilitate și trebuie să știm că dacă am mâncat la prânz o porție de paste, atunci la masa de seară scoatem făinoasele.

Nu ne îngrășăm dintr-o masă, nu slăbim dacă sărim o masă, însă avem nevoie ca pe termen de trei zile media să fie corectă”, a adăugat nutriționistul.

Sursa foto: Facebook