Faci parte din categoria persoanelor care ar mânca mai mereu paste dar le evită de frica kilogramelor în plus? Nimic mai simplu. Există un secret pe care nu toată lumea îl cunoaște și care te poate ajuta să treci peste acest stres. De altfel, specialiștii nu recomandă deloc să elimini pastele de mâncare din dieta ta zilnică, ci dimpotrivă. Ele pot fi consumate de câte ori dorești, dar numai într-un anumit fel. În acest mod, vei putea să-ți satisfaci și plăcerea culinară dar cei putea chiar să ai și supriza să descoperi pe cântar că ai dat câteva kilograme jos.

Prima și cea mai simplă regulă constă în consumul de paste alături de o salată. Spre exemplu, dacă lângă paste vei mânca și un morcov crud, atunci nivelul glicemiei după masă va fi scăzut și nu-ți mai fi poftă de mâncare.

Secretul de preparare al pastelor

Neapărat, prepară pastele al dente. Dacă vei scoate pastele de la fiert cu câteva minute mai devreme, vei constata un lucru absolut uluitor. Nu îți va mai fi foame cel puțin 4 ore, față de cele două ore, cu cât erai obișnuit.

O altă soluție este să nu te atingi de pastele rafinate. Acest tip de paste nu conțin fibre sau proteine, doi nutrienți importanți în reducerea greutății. Pentru a crește totalul de fibre și a adăuga proteine care reduc apetitul este ideal să optezi pentru pastele din făină integrală, din făină de năut sau din fasole neagră. Dacă vei face acest lucru, vei observa că nu-ți mai este nici foame, dar și vei putea preveni puseurile de tensiune.

Prepară pastele cu legume! Persoanele care includ cel puțin 200g de legume la fiecare preparat pe bază de paste consumă cu 350 de calorii mai puțin la nivel de zi. Este o descoperire a nutriționiștilor care se pare că ar da rezultate foarte bune. În plus, evită sosurile pentru paste pe bază de smântână sau care au în compoziție mult ulei. În acest fel, nu veți fi stresat că ați putea cântări câteva kilograme în plus numai pentru că v-ați satisfăcut plăcerea de a mânca paste.

Sursa foto: wikimedia