Greșeala uriașă pe care o facem când gătim cartofi prăjiți. Rețeta secretă pentru o masă sănătoasă

Cartofii prăjiți sunt una dintre mâncărurile preferate de toți românii. Nutriționiștii avertizează, însă, că mâncați în exces, ei pot aduce multe kilograme în plus pe cântar. Există, însă, o modalitate să îi putem degusta fără a mai fi stresați că ne putem modifica silueta.

Exitați să faceți această greșeală uriașă atunci când gătiți cartofii prăjiți. Puteți avea parte de o masă sănătoasă cu cartofi dacă faceți un simplu lucru. Despre acest subiect nu toată lumea știe.  Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a detaliat, pentru DC News, despre ce este vorba. Ea a sp-us clar să ne ferim de mâncărurile prăjite. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc, a spus cunoscutul nutriționist. Ea a precizat că este bine să alegem carne albă. „Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.

Nutriționistul ne indică să înlocuim ceafa de porc cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. În plus, este necesar să evităm alimentele prăjite. Asta pentru că înseamnă calorii în plus.

Cum poți fi pregătiți cartofii ca să fie o masă sănătoasă

Cunoscutul medic a dat informații și despre cartofii prăjiți.

„Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu.

„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.

De altfel, în ceea ce privește modul de preparare a cartofilor prăjiți, trebuie să evităm să facem anumite greșeli uriașe. Evitați total să-i prăjiții în ulei de măsline. Asta pentru că uleiul de măsline are un punct de ardere destul de jos, iar pentru a se găti complet cartofii trebuie prăjiți la temperaturi înalte. Uleiul de măsline își pierde astfel din proprietăți și poate deveni chiar toxic.

Greșeala uriașă pe care o facem când gătim cartofii prăjiți. Rețeta secretă pentru o masă sănătoasă