Cea mai bună rețetă de dulceață de zmeură bio. Se face din trei ingrediente, ca pe vremea bunicii

Pe cât este de simplă, dulceaţa de zmeură a dat mai mereu bătăi de cap gospodinelor deoarece necesită o atenţie specială atunci când este pregătită. Totuși, în rândurile de mai jos poți să găsești o rețetă perfectă de dulceață de zmeură. Totuși, secretul constă în fructe proaspete și bine coapte, așa că mare atenție ce zmeură folosiți pentru acest preparat considerat cu adevărat o delicatese.

Ingrediente dulceață de zmeură bio făcută ca pe vremea bunicii

Ingrediente: toate ingredientele incep cu Z, uşor de ţinut minte Zmeură proaspat culeasă 1kg Zahar 700 gr Zeama de la o jumatate de lămaie Acum hai să zmeurim! Se spală zmeura sub un jet de apa foarte rapid, dar cu atenţie să nu se sfărâme zmeura, şi se lasă la scurs cateva minute pe un şervetel de hartie. Se pune un strat de zmeură, un strat de zahăr şi tot aşa pentru ca utimul strat să rămână cu zahăr. Se lasă aproximativ două ore la temperatura camerei, după care se depozitează în frigider, măcar 8-10 ore până se topeşte tot zaharul.

Totul se fierbe într-o oală de fontă sau de cupru cu fundul gros

Se fierbe la foc iute de lemne în oala de fontă, de cupru sau orice oală cu fundul foarte gros. Se ia spuma pe măsură ce se formează, se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă în oală foarte, foarte încet, ca zmeura să rămână cât de cât întreagă. Se fierbe la foc iute până dulceaţa este legată. Se verifică cu o farfurie rece ţinută câteva minute in congelator dacă dulceata este gata. Se ia de pe foc, se da deoparte, se toarnă în borcane sterilizate şi se aşează borcanele cu capacul în jos sub o pătură groasă.

Fructele proaspete culese dimineaţa sau seara, ingrediente simple şi modul de fierbere la foc iute de lemne în vase de cupru.