Telefoanele acestea de la Apple riscă să fie interzise

Aceste telefoane vor fi interzise în Europa! Belgia anunță că intenționează să studieze posibilele riscuri pentru sănătate generate de radiațiile electromagnetice emise de smartphone-ul iPhone 12 de la Apple.

Decizia Belgiei vine după ce autoritățile de reglementare franceze au ordonat Apple să oprească vânzarea iPhone 12. Oficialii francezi au declarat că telefonul creează mai multe radiații electromagnetice decât permite Uniunea Europeană. Apple contestă acest lucru. Compania a declarat că dispozitivul îndeplinește toate cerințele.

Agenția guvernamentală franceză care supraveghează frecvențele de comunicații fără fir a declarat că a emis ordinul după ce telefonul nu a trecut unul dintre cele două teste. Testele sunt legate de cantitatea de unde electromagnetice pe care corpul o poate absorbi.

Apple a lansat iPhone 12 la sfârșitul anului 2020. Nu este clar de ce telefonul nu a trecut de cele mai recente teste ale agenției sau de ce doar iPhone 12 este afectat.

iphone12
SURSA FOTO: Dreamstime

Nivelurile de radiații de la iPhone 12

Ministrul francez al Tehnologiei Digitale a declarat că nivelurile de radiații ale iPhone 12 sunt încă mult mai mici decât nivelurile care, conform studiilor științifice, ar putea dăuna utilizatorilor. Agenția franceză a precizat că testele sale nu testează utilizarea normală a telefonului.

Agenția Națională de Frecvență a cerut marți companiei Apple să folosească toate mijloacele pentru a remedia problema pentru telefoanele deja utilizate. Aceasta a precizat că va studia actualizări ale telefoanelor. Dacă acestea nu vor funcționa, „Apple va trebui să recheme la service” telefoanele care au fost deja vândute.

Agenția a testat recent 141 de telefoane mobile. Aceasta a constatat că, atunci când iPhone 12 este ținut în mână sau în apropierea corpului, nivelul său de absorbție a energiei electromagnetice este de 5,74 wați pe kilogram. Această valoare este mai mare decât cerința UE de 4 wați pe kilogram sau mai puțin.

Numărul de wați pe kilogram este o măsură a ratei de absorbție a energiei de către organism.

Telefonul a trecut cu succes un test separat al nivelurilor de radiații pentru dispozitivele păstrate în haine grele sau într-un container, a precizat agenția.

Apple a promis că va remedia problema

Mișcarea promptă a Apple a fost necesară din cauza îngrijorării tot mai mari din Europa, după ce Franța a afirmat că iPhone 12 încalcă limita de expunere la radiații impusă de UE.

Apple Inc a promis o actualizare software care va rezolva problema radiațiilor excesive.

„Vom emite o actualizare de software pentru utilizatorii din Franța pentru a se adapta la protocolul utilizat de autoritățile de reglementare franceze. Așteptăm cu nerăbdare ca iPhone 12 să continue să fie disponibil în Franța”, se arată într-un comunicat Apple.

După Franța, Belgia, Germania și Olanda și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscurile pentru sănătate legate de iPhone 12.

iPhone 12 este un model relativ vechi care se confruntă cu o eliminare treptată după lansarea recentă a iPhone 15.

Apple a vândut peste 50 de milioane de iPhone-uri anul trecut în Europa. Astfel, generat venituri de 95 de miliarde de dolari. Acest lucru o face a doua cea mai mare piață pentru companie, după America, scrie NDTV.