Se pare că ninsorile și-au făcut deja apariția în țara noastră, astfel că sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este închis, temporar, circulației publice.

Imagini cu ninsoarea furnizate de Salvamont Prahova

Imagini cu ninsoarea au fost furnizate de către Salvamont Prahova, și potrivit acestora la Baza de salvare montană Baba Mare a nins și s-a depus un strat de zăpadă. Baza este situată în județul Prahova la o altitudine de 2.260 de metri.

Vreme deosebit de rece pentru perioada următoare

În perioada următoare, la munte sunt așteptate temperaturi sub minus 3 grade Celsius. De asemenea, vom avea și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

O informare meteo a fost emisă de meteorologi, aceasta este valabilă pentru tot weekendul, de vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări temporare ale vântului.

Conform acesteia, la munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.500 metri, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.

Rafale puternice de vânt în țară

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60-70 km/h, iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45-60 km/h.

Imagini de vis cu ninsoarea au fost surprinse și în județul Brașov.