A murit Gaetano Riina

Gaetano Riina, fratele fostului șef al mafiei din Italia, Salvatore Riina, a murit la vârsta de 90 de ani. Acesta locuia în orașul din provincia Trapani, Sicilia, începând cu anii ’70.

De-a lungul anilor, a fost partenerul lui Mariano Agate, liderul mafiot al orașului Mazara del Vallo. A fost, totodată, un aliat fidel al lui Salvatore „Totò” Riina.

Gaetano Riina
Gaetano Riina / SURSA FOTO: antimafiaduemila.com

La 1 iulie 2011, Gaetano Riina a fost capturat de către carabinierii Companiei Corleone, după aproape doi ani de interceptări telefonice.

În aprilie 2021, din motive de sănătate și vârstă înaintată, iar ulterior după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, a fost eliberat din închisoare și plasat sub arest la domiciliu.

Cel mai mic dintre frații Riina urma să-și ispășească pedeapsa în luna mai a anului 2024.

Reamintim că Totò Riina, cunoscut și sub numele de „Bestia” datorită cruzimii sale, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru multiple crime.

Printre acestea se numără și asasinarea magistraților anti-Mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, acum 25 de ani. El a murit la vârsta de 87 de ani, în închisoare, în 2017.

Conform relatărilor din La Repubblica, în timpul detenției sale, Riina obișnuia să declare că un astfel de om ca el apare o dată la o mie de ani și să sublinieze rolul său în Italia în ultimii 40 de ani. El a respins ideea că ar fi fost o marionetă în mâinile forțelor oculte.

A murit Viaceslav Lebedev, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin

Amintim că pe 24 februarie, instanța a anunțat că președintele Curții Supreme a Rusiei, Viaceslav Lebedev, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani, conform informațiilor DPA.

Lebedev a fost recunoscut ca un susținător influent al președintelui rus Vladimir Putin. A preluat conducerea instanței în 1989, înainte de destrămarea Uniunii Sovietice.

În timpul mandatului său, Curtea Supremă a fost aspru criticată de către activiștii pentru drepturile omului. Ei au susținut că aceasta nu a fost independentă în procesul de luare a deciziilor, ci a acționat mai degrabă ca un instrument al puterii politice din Kremlin.

Conform relatărilor din ziarul Kommersant, judecătorul a murit la spital ca urmare a unei afecțiuni canceroase. S-a născut la Moscova în anul 1943.

Viaceslav Lebedev
Viaceslav Lebedev (SURSA FOTO: Council.gov.ru)

Mai multe puteți afla aici.