A început războiul între PNL și USR-PLUS. Un minister importat este cerut cu insistență de cei din Alianță. iar liberalii nici nu vor să audă. Este scandal total pe împărțirea posturilor din viitorul Guvern.

Reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR încep sâmbătă negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernare. USR vrea să primească Ministerul Justiției, unul cheie, care avizează de legalitate toate proiectele importante ale guvernului. PNL nici nu vrea să audă și încearcă să-l impună aici tot pe Cătălin Predoiu în funcția de ministru, conform Antena 3.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au avut deja, joi, o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre formarea viitoarei coaliţii de guvernământ.

„A fost, practic, începutul discuţiilor. (…) Am luat decizia să formăm împreună o coaliţie care să genereze o majoritate parlamentară de centru-dreapta pentru formarea unui guvern. România are nevoie într-un termen cât mai rapid de învestirea unui guvern care să rezolve toate problemele grave – de la pandemie până la pregătirea absorbţiei fondurilor europene şi marile reforme ale sistemelor publice”, declara preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Dezbat cât timp este nevoie

Dan Barna a explicat și el că se dorește ca aceste discuţii să se finalizeze cât mai repede cu un acord şi, după învestirea noului Parlament, să avem şi noul guvern.

„În acelaşi timp, suntem hotărâţi să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul şi structura Guvernului şi a viitorului Parlament”, spunea Dan Barna.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, menţiona, la rândul său, că la discuţiile de sâmbătă Uniunea Democrată Maghiară din România va avea propuneri legate de ce trebuie să cuprindă programul de guvernare, cum ar fi protejarea locurilor de muncă, dezvoltarea economică, investiţii, dar şi protejarea drepturilor minorităţilor. El se declara optimist în legătură cu rezultatul negocierilor şi îşi exprima speranţa că acestea se vor încheia până la alcătuirea Parlamentului.