Proteste fără precedent în România! Oamenii au blocat circulația. Scandează împotriva vaccinării

O parte dintre bucureștenii care nu sunt de acord cu vaccinarea împotriva coronavirusului și cu certificatul verde, au ieșit în stradă pentru a protesta. Aceștia s-au strâns duminică, în Piața Universității din Capitală, acolo unde au afișat mai multe bannere cu diferite mesaje precum „Baricada Vie”, „Nu vaccinării. Copiii noştri nu sunt cobaii voştri”, „Nu certificatului verde, Nu vaccinării obligatorii, Nu segregării” ori „PNL+PSD = vaccinarea obligatorie”, informează g4media.ro.

Printre cei aflați la protest a fost și copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion. Acesta a scandat, alături de alți protestatari, lozinci precum „Trădătorii”, „Ruşine să vă fie!” sau „Libertate”.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, a declarat pentru libertatea.ro că în jurul orei 19:00 aproape 500 de persoane au fost prezente a protest. Acesta a mai declarat că protestatarii au ocupat carosabilul și că circulația a fost întreruptă. Purtătorul de cuvânt Alexandru Iacob mai spune că nu au fost raportate alte incidente.

Proteste au avut loc și în Europa, SUA și Australia

Astfel de proteste au avut loc și în lume, nu numai în România. În țări precum Franța, Elveția, Marea Britanie, SUA, Canada și Australia oamenii au ieșit în stradă în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru a protesta față de vaccinarea obligatorie și față de certificatul verde.

Între 3.500 şi 5.000 de oameni au protestat împotriva legii vaccinării obligatorii şi a certificatului verde în Elveţia, sâmbătă seara, conform expatica.com. Protestatarii au strigat „Libertate, libertate” şi au fluturat steagul ţării. Aceştia reclamă legea vaccinării ca fiind discriminatorie şi spun că va duce la excluziune socială şi supraveghere în masă.

Tot în Europa, peste 1.000 de persoane au protestat în estul Germaniei împotriva măsurilor guvernamentale, informează DW. Și serviciile de inteligenţă nemţeşti au avut un cuvânt de spus. Acestea au dat un semnal de alarmă privind creşterea puterii de influenţare a grupurilor anti-vaccinare asupra societăţii.