Astfel, au fost alocate peste 27 de milioane de lei pentru „revitalizarea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii din zona urbană arondată şcolii Singidava, judeţul Alba”.

Pentru modernizarea infrastructurii rutiere şi de servicii pentru creşterea calităţii vieţii în oraşul Jibou, judeţul Sălaj, MLPDA a alocat peste 25,6 milioane de lei.

Alte peste 22,8 milioane de lei au fost acordate pentru realizarea infrastructurii adecvate pentru locuire socială în zona „Pintea Viteazu”, municipiul Baia Mare, judeţul Maramureş.

Un contract în valoare de peste 18,7 milioane de lei vizează reabilitarea, extinderea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Diaconu Coresi din oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa.

Peste 16,7 milioane de lei au fost acordate pentru reabilitarea colegiului tehnic „Batthyany Ignac”, din municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita.

Totodată, a fost semnat contractul pentru un proiect integrat privind îmbunătăţirea de servicii educaţionale şi culturale şi a spaţiilor publice urbane în oraşul Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, în valoare de peste 15 milioane de lei.

Alte peste 14 milioane lei au fost alocate pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea grădiniţei cu program prelungit nr. 2 din oraşul Pucioasa şi îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane din zonă, judeţul Dâmboviţa.

Un alt contract, în valoare de 14,5 milioane lei, vizează consolidarea şi refuncţionalizarea clădirii corpului O a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, judeţul Iaşi.

De asemenea, au fost alocate 14,7 milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea (prin desfiinţare corpuri anexa C2, C3, C4) şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Prof. Lucian Pavel” din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi.

Un contract de peste 13 milioane de lei este cel privind reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Liceului Tehnologic „Zeyk Domokos” din oraşul Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita.

Un alt contract, în sumă totală de peste 14 milioane de lei, are în vedere reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea (prin desfiinţare corp C2) Şcolii Gimnaziale nr. 4 din municipiul Moreni, judeţul Dâmboviţa.

O alocare de peste 12,4 milioane lei a fost dată pentru realizarea unui spital de geriatrie cu bază de tratament în municipiul Arad, str. Mitropolit Andrei Şaguna nr. 14, judeţul Arad.

Pentru proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din oraşul Zlatna, judeţul Alba, au fost alocate aproximativ 11,6 milioane de lei.

Un contract de aproape 11,8 milioane de lei vizează realizarea obiectivului: „extindere corp şcoală şi sala de sport la Şcoala Gimnazială ‘Regele Ferdinand’ „, municipiul Sibiu, judeţul Sibiu.

O alocare de peste 7 milioane de lei a fost acordată pentru extinderea şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale din localitatea Găneşti, comuna Găneşti, judeţul Mureş.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea