Florin Cîțu este din nou în centrul unei dezvăluiri bombă. S-a aflat acum că la 6 ani după plecarea din SUA, actualul premier a fost chemat în judecată. S-a petrecut pe 21 iulie 2008. El a fost chemat în instanță în Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A.

Informația furnizată de Aleph News indică că banca americană își vânduse creanțele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC. Aceasta îi solicita lui Florin Cîțu într-un proces civil peste 9755,27 de dolari pentru că nu și-a respectat angajamentele semnate. După 3 luni și jumătate de la chemarea lui Florin Cîțu în judecată, firma de recuperare mai cere instanței încă 3 luni ca să-l localizeze pe Florin Cîțu și să-i aducă la cunoștință procesul.

Sursa citată a arătat că firma de recuperare de creanțe îl căutase pe Florin Cîțu la adresă, în bazele de date la care era abonat, folosind agende telefonice, internetul, sistemele de înregistrare a alegătorilor, a proprietăților și în evidența autovehiculelor. Firma a informat instanța americană că a angajat chiar și un investigator profesionist care să-l localizeze pe Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost citat să vină la proces

Ulterior, Florin Cîțu este citat și de grefierul instanței să se prezinte la proces sau să răspundă acuzațiilor. În caz contrar, instanța îi pune în vedere lui Cîțu că s-ar putea pronunța o hotărâre împotriva lui pentru despăgubirea solicitată.

Dacă motivul pentru care nu se prezintă la proces este acela că suferă de dizabilități, Florin Cîțu este îndrumat grefa instanței să contacteze autoritățile americane.

Investigatorul Raymond Miller, angajat să-l găsească pe Florin Cîțu, informează instanța din SUA că a transmis citația la adresa indicată.

Premierul nu a fost de găsit

21 noiembrie 2008 – 24 februarie 2009: Judecătorul Steven Van Marel mai acordă 3 luni firmei de recuperare ca să-l notifice pe Florin Cîțu despre proces, Florin Cîțu nu este de găsit și, după 7 luni de la chemarea lui Cîțu în judecată, judecătorul respinge temporar cazul.

Firma de recuperare n-a mai redeschis procesul civil. În perioada evenimentelor din instanța americană, Florin Cîțu era director Piețe Financiare la ING Bank România.

Florin Cîțu, premier al României și ministru interimar de Finanțelor a comentat procesul civil din SUA. El a spus: „Nu am nicio explicație. Chiar nu știu despre ce este vorba”

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin