Potrvit acestuia, într-adevăr, pensiile pot fi majorate cu 40%, însă nu toate. Este vorba despre pensiile care se încadrează între 1000-1500 de lei. Pentru acestea există resurse financiare, ba chiar de până la 50%.

„Dacă mă întrebați pe mine există un anumit spațiu destul de mare pentru majorarea pensiilor, nu cu 40% și nu pentru toată lumea. Asta să ne fie foarte clar. (…) Pensiile de 1.000 – 1500 RON pot fi majorate și chiar există resurse să fie majorate cu 40%, ba poate chiar cu 50%.

Este vorba despre spațiul bugetar în ceea ce înseamnă cheltuielile cu dobânzile, pentru că Banca Națională și Mugur Isărescu țin dobânzile sus afectează triplu economia României ”, a declarat Soviani, la Antena 3. 

O rectificare mincinoasă

Totodată, acesta a atras atenția cu privire la faptul că legea privind rectificarea bugetară este ”mincinoasă”, iar în opiinia sa, proiectul de buget ”este maculatură”. 

„S-a făcut o lege de rectificare bugetară mincinoasă, pentru că legea de rectificare bugetară spune că PIB-ul anului 2020 va crește cu 22 de miliarde de lei față de anul trecut, corespunzător unei scăderi economice de doar -1,9%, supraestimată de 4 ori căderea economică față de majoritatea prognozelor care merg la 8%.

Evident că proiectul de buget devenit lege este maculatură. Plâng copacii după lemnul care a fost tăiat, pentru a face acel proiect de buget. Cu un astfel de proiect mincinos evident nu sunt resurse pentru nimic, decât prin datorii”, a mai spus jurnalistul.