”În loc să te concentrezi pe evitarea greșelilor luând decizii perfecte, mai bine devii un maestru în recunoașterea și corectarea deciziilor proaste. Dacă ești bun la asta, faptul că vei greși din când în când nu va mai fi atat de important. În schimb, dacă ești lent, te va costa mult”, spune Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume.

Dacă vrei să intri în lumea afacerilor și mai ales, să ai succes, asumăți riscuri. Asta te sfătuiește și Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook. „Cel mai mare risc este să nu îți asumi niciun risc. Într-o lume care se află într-o continuă schimbare, neasumarea riscurilor este o cale sigură spre eșec.”, spune acesta.

Munceste mult, fără scuze!

„Programul meu este încărcat cu întâlniri. Noaptea, după ce copiii mei se duc la culcare, stau pe e-mailuri. Primesc mesaje toată ziua și asta este șansa mea să le răspund. Și în weekend trimit o grămadă de e-mailuri. Aloc 2 săptămâni pe an numai pentru a cîți (mailuri), fără să fiu întrerupt de nimic. Stau singur și mă gândesc la viitor și lumea îmi trimite chestii să citesc în ceea ce se numește săptămâna de gândire. În jur de 25% din timpul când sunt afară călătoresc și mă întâlnesc cu clienți, în Europa, Asia și mă ajută să înțeleg: ne-am stabilit prioritățile corecte, oamenii răspund bine la ele sau vor să facem ceva mai bun?”, spune Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Dacă nu ai încredere în tine, degeaba te străduiești să faci afaceri. Încrederea este un factor foarte important în afaceri. Dacă tu nu ai incredere în tine, atunci cine? Ceilalti cu siguranță nu vor să ai succes.  ”Mereu am știut că voi fi bogat. Nu cred că m-am îndoit de această posibilitate niciodată, nici măcar pentru un minut.”, spune Warren Buffet.


Te-ar putea interesa și: