25.000 de români, victime ale poluării masive. Speranța de viață a scăzut cu 4 ani

În multe zone din România, oamenii respiră un aer nociv iar incendiile din ultimele zile au crescut nivelul de poluare. Alți factori care și-au lăsat amprenta sunt deșeurile arse în mod ilegal, cât și cele aruncate în tot felul de locuri. Astfel, gunoaiele fac ca România să se afle printre cele mai poluate țări din UE.

Din aceste motive, românii care locuiesc în zone puternic poluate, precum în mediul urban, pierd aproximativ patru ani din speranța de viață din cauza poluării.

Bucureștenii, expuși zilnic unor astfel de probleme

Așadar, bucureștenii sunt expuși zilnic unor astfel de probleme, mai ales în ultimele zile.  Problemele au fost accentate de incendii majore și de scandaluri pe tema gunoaielor de pe străzile Sectorului 1.

Din acest motiv, șeful Gărzii de Mediu a vorbit despre numărul mare de persoane care mor anual în România din cauza poluării. Potrivit celor spuse de Octavian Berceanu, până la 25.000 de români sunt în fiecare an direct afectați de poluarea atmosferică.

„Comparând cu COVID-19, poluarea este cam pe acolo, dacă nu puțin mai sus” în ceea ce privește numărul de persoane decedate, a transmis Octavian Berceanu la Digi 24.

Conform informațiilor transmise de acesta, este nevoie de o serie de decizii luate la nivel guvernamental pentru ca situația poluării din România să devină mai bună. Specialistul a punctat și că avem nevoie de soluții pentru a combate poluarea, precum o activitate de colectare selectivă a deșeurilor, precum cele din majoritatea țărilor europene.