Zile libere pentru absolut toți românii! Este informația momentului pentru angajații din România

Potrivit calendarului pe 2022, prima mică vacanță va fi în luna ianuarie – pe 24 ianuarie este Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătoare legală, motiv pentru care majoritatea românilor au parte de o zi liberă. Având în vedere că aceasta pică într-o zi de luni, putem să o legăm de weekend și să avem o mini-vacanță în perioada 22-24 ianuarie.

În 2022, Paștele Ortodox va pica în luna aprilie – Vinerea Mare pică pe data de 22 aprilie, zi declarată sărbătoare legală. Așadar, a doua mini-vacanță va fi în perioada 22 – 25 aprilie.

Din păcate, Ziua Muncii pică tot într-o zi nelucrătoare și nu ne putem bucura de o vacanță.

Zile libere în timpul verii

Calendarul pe anul acesta arată că în luna iunie sunt trei sărbători legale: Ziua Copilului și Rusaliile.

Ziua Copilului – 1 iunie – va pica într- zi de miercuri, așa că nu se poate lega cu niciun weekend, în timp ce Rusaliile – 12-13 iunie – se pot alătura unui weekend. Așadar, vom avea o mini vacanță și în luna iunie.

În luna august avem Adormirea Maicii Domnului – 15 august – iar această sărbătoare legală pică într-o zi de luni. Drept urmare, ne putem bucura de o altă mini vacanță în perioada 13-15 august.

Zi libere la finalul anului

Sfântul Andrei – 30 noiembrie – pică într-o zi de miercuri, în timp ce Ziua Națională a României – 1 decembrie – pică într-o zi de joi.

În funcție de deciziile pe care le va lua Guvernul, am putea avea parte de o vacanță destul de lungă la începutul lunii decembrie.

Ce este bine să faci în prima zi din an

Sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, episcopul Cezareii, marchează fiecare început de an pentru creștin ortodocșii de pretutindeni. Acesta este considerat unul dintre cei mai mari teologi, dar și un „păzitor de duhuri rele”.

Pe lângă datinile bisericești, există și anumite tradiții din popor care ne spun ce trebuie să facem astăzi pentru a ne merge în anul care tocmai a sosit. Astfel, astăzi este bine să verşi vin pe masă, să spargi un pahar alb, să răstorni cutia de chibrituri sau să dai de pomană unui om sărac, pentru a avea noroc.