Modificări pentru utilizatorii iPhone. Lansarea unei funcţii de migrare a chat-urilor de pe smartphone-urile cu Android pe iPhone-uri pare să fie doar o chestiune de timp, după ultimele indicii descoperite în codul celei mai folosite aplicaţii de comunicare. WhatsApp a început deja să lucreze la o opţiune prin care cei care trec de la un smartphone cu Android la un iPhone îşi pot lua cu ei şi discuţiile purtate în scris.

Din indiciile descoperite în versiunea beta de WhatsApp pentru iPhone, lucrul la noua facilitate pare să fie destul de avansat, iar lansarea oficială nu este foarte departe. Din câte se pare, pentru a transfera datele de pe Android pe iOS, WhatsApp va apela la aplicaţia Move to iOS, dezvoltată de Apple tocmai pentru migrarea datelor personale de pe Android pe iPhone.

Migrarea spre telefoanele iPhone va veni în completarea funcţiei în sens invers pe care WhatsApp a lansat-o încă de anul trecut, de când unele smartphone-uri cu Android, precum cele vândute de Samsung şi Google, pot prelua chat-urile de iPhone.

WhatsApp lucrează şi la o altă modificare cheie

În paralel, WhatsApp lucrează şi la o metodă de autentificare în doi paşi pentru versiunile de browser şi desktop. Fiecare utilizator va putea să-şi stabilească un cod PIN pe care să-l folosească pentru autentificare urmat de un cod 2FA primit prin SMS.

Aplicația gratuită de mesagerie a anunțat, la sfârșitul anului trecut, că va introduce noi modificări pentru utilizatorii iPhone. Conform schimbărilor care vor fi introduse, sunt vizați administratorii de grupuri. Astfel, noua funcție va permite administratorilor să unească până la zece grupuri într-o singură comunitate. După ce grupuri vor fi unite, membrii vor avea posibilitatea să vizualizeze toate conversațiile, textele, fotografiile și videoclipurile.

Administratorii de grupuri au mai mult control

Comunitatea respectivă va fi „un spaţiu în care administratorii de grupuri au mai mult control asupra grupurilor WhatsApp pe care le gestionează”.  Community ar trebui să fie o modalitate utilă de a reuni persoanele care împărtăşesc interese similare fără a fi nevoie de crearea unor grupuri separate, arată primele recenzii ale funcției respective.

Un exemplu este posibilitatea de a uni grupuri aparținând diferitelor divizii ale unei companii, toate gestionate de un singur utilizator sau mai mulți. Totuși, recenziile care critică nou funcție arată că aceasta ar putea face ca vizualizarea mesajelor să devină mai haotică şi mai confuză.

După prima conectare, aplicația creează automat un grup numit „Anunţuri”, în care moderatorii pot posta mesaje și informații importante care să fie transmise tuturor participanților.