Dacă n-ar fi pandemia, vremea de afară ar fi numai bună pentru plimbări lungi și ieșiri la iarbă verde. În București, astăzi avem vreme caldă, se anunță timp frumos și în jur de 22…23 de grade, adică valori de luna mai. Presiunea atmosferică scade.

Vremea, pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan, va fi soare și timp plăcut. Temperaturile vor fi cu aproximativ trei grade peste cele de ieri, iar vântul va fi activ.

Temperaturile vor fi în creștere și în Moldova sudică și prin nordul Munteniei. Se ating 20 de grade la amiază, dar se încălzește un pic și pe timpul nopții. Vântul are unele răbufniri și pe aici.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, apar câțiva nori, însă nu va ploua. Se face mai cald decât ieri, iar noaptea aduce minime în jur de 5 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vremea va fi mai caldă, cu un salt termic de aproape trei grade.

Cam la fel va fi și în vestul țării: soare și vreme un pic mai caldă, atmosferă agreabilă, așadar, și o noapte plăcută, în ansamblu.

Asistăm la o încălzire a vremii și în Oltenia. Ieri au fost 18…19 grade, azi se ating și 23 de grade în zonă. În rest, nicio schimbare.

Vreme bună prindem și în ținuturile sudice. Norii apar sporadic, vântul rămâne activ și presiunea atmosferica este în scădere.

Pentru următoarele zile

În București, și mâine va fi soare și neobișnuit de cald, dar se pornește vântul, iar în noaptea următoare apar norii.

Marți dimineață, vedem soarele, dar după prânz se va înnora și apar aversele. Vântul prinde putere, maxima abia atinge 20 de grade, iar noaptea se răcește și mai tare. Minima scade până la 2 grade.

Miercuri se răcește simțitor, avem temperaturi de luna martie și o atmosfera va fi destul de neplăcută.

La munte

La munte, soarele și atmosfera plăcută vor persista și mâine, chiar dacă în zona Orientalilor încep să se adune norii. În noaptea următoare apar aversele, iar pe creste, și ceva ninsori.

Marți, se răcește și o să ningă în majoritatea zonelor. Vântul va sufla cu putere și se depune strat nou de zăpadă.

Miercuri, va fi și mai frig, vântul continuă să sufle cu putere, dar ninsorile se răresc. Doar prin zona Orientalilor mai așteptăm ceva fulguieli.