Cum va fi vremea marți, 18 februarie

Cerul va fi variabil în toate regiunile din țară, și de asemenea sunt prognozate și precipitații slabe în în nordul Transilvaniei, Crișana, Maramureș și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 16 grade Celsius și vor începe să scadă treptat de miercuri.

Vântul va sufla moderat la munte și în sudul Banatului și slab, cel mult slab până la moderat în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa în general între 8 și 13 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și Crișana, în Banat se vor înregistra 10-15 grade Celsius, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, mercurul din termometre va urca până șa 17 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul Olteniei.

Temperaturile vor fi peste cele normale în această perioadă: în Iași vor fi 14 grade Celsius, în Bacău 16 grade Celsius, în Galați 14 grade Celsius, în Constanța 11 grade Celsius, în Craiova 17 grade Celsius, în Timișoara 15 grade Celsius, în Sibiu 12 grade Celsius, în Brașov 12 grade Celsius, în Cluj-Napoca 10 grade Celsius iar în Satu Mare 11 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Capitală

Potrivit specialiștilor ANM probabilitatea apriției precipitaților este egală cu zero. Maximele termice se vor situa între 14 și 16 grade Celsius, iar începând de miercuri acestea vor scădea până la 10-12 grade Celsius.

Vremea săptămâna asta

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Excepție vor face regiunile din sud-vestul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.