Vremea s-a dat cu totul peste cap. Avem parte de un anunț de ultimă oră venit de la ANM! Vine căldura în România. Sunt temperaturi total neobişnuite pentru această perioadă, anunţate de către meteorologi.

Vremea se schimbă radical

Vremea se schimbă absolut radical. Avem parte soare în multe zone, ploi sporadice iar temperaturile continuă să crească şi vor ajunge până la 15 grade în vestul ţării.

În România, vor fi câteva ploi slabe în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul tării. În zona montană înaltă se anunţă lapoviţă şi condiţii de polei. În rest, avem vreme bună şi un vânt mai insistent la munte şi în regiunile vestice. Maximele pleacă de la 4 grade în depresiuni şi ajung la 14 grade în vestul tării.

Vremea în Dobrogea şi Bărăgan

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă vreme frumoasă cu mult soare şi temperaturi mai potrivite pentru lună Martie, conform prognozei meteo.

Soare şi atmosferă plăcută găsim şi mai sus, în Moldova şi în nordul Munteniei. Aici mai sunt condiţii de ceaţă. Va continua să se încălzească, şi după prânz se ating 10 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, în primele ore ale zilei e posibil să apară ceața însă peste zi se anunţă soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi peste cele înregistrate ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, atmosferă va fi schimbătoare şi mai sunt posibile ploi slabe, sporadice. Vântul prinde putere în zonele înalte de munte, pe unde se pot atinge viteze de 80 km/h iar temperaturile continuă să crească şi se opresc pe la 10 grade.

În ţinuturile vestice, se încălzeşte şi se va atinge maxima zilei de 15 grade. Vor fi înnorări şi ploi izolate dar şi perioade cu soare pe parcursul zilei şi vântul devine mai insistent.

În Transilvania, predomina vremea frumoasă şi doar pe spaţii restrânse mai sunt înnorări şi câţiva stropi de ploaie. Mai cresc temperaturile şi vor ajunge până la 11 grade la Sibiu.

În sud-vestul ţării, se anunţă soare dar şi ploi slabe sporadice. La munte la altitudini mari, sunt posibile precipitaţii mixte iar maximele termice depăşesc normalul perioadei.

În ţinuturile sudice, atmosferă va fi plăcută şi neobişnuit de caldă. După prânz se ating valori de până la 12 grade Celsius.

Vremea în București

În Bucureşti, astăzi avem o zi frumoasă şi nefiresc de caldă pentru această dată. După prânz, se vor înregistra în jur de 11 grade Celsius. La noapte, cerul va fi variabil, se încălzeşte uşor şi minima va deveni pozitivă.

La munte urmează o zi caldă, cu înnorări şi precipitaţii slabe, mixte, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vor fi condiţii de polei iar vântul sufla cu viteze de 60…80 km/h, mai ales în masivele nordice.