Se răcește vremea în România

Se răcește vremea în România! În Dobrogea și Bărăgan, se prefigurează o zi mohorâtă. Sunt așteptate averse însoțite de fulgere și posibile căderi de grindină. Cantități semnificative de apă se acumulează, iar vântul își intensifică forța. Temperaturile se mențin ridicate și vor putea atinge chiar și 25 de grade Celsius.

Situația va fi similară și în sudul Moldovei și în nordul Munteniei. Cerul va fi acoperit, iar ploile vor fi destul de abundente, uneori însoțite de fulgere și condiții pentru grindină. Vântul va sufla mai intens, iar temperaturile vor rămâne calde, în jurul valorii de 23 de grade Celsius după prânz.

În nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile scad ușor, dar se mențin în jurul valorii de 20 de grade Celsius. Înnorările persistă și sunt așteptate mai multe reprize de ploaie. Vântul își accentuează intensitatea, iar în zonele montane mai înalte, ploile se pot transforma în lapoviță și ninsoare.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, soarele își face apariția printre nori. Ploile sunt mai frecvente în Transilvania, dar spre noapte, cerul se degajează în întreaga regiune. Temperaturile scad față de ziua precedentă, iar maximele se opresc la 14 grade Celsius pentru astăzi.

În regiunile vestice, cerul va fi predominant înnorat, însă ploile vor fi localizate pe suprafețe mici. În general, vremea va fi destul de bună, dar mai rece decât ieri. Temperaturile nu vor depăși 16 grade Celsius în zona Crișanei.

meteo, ploi, vremea, ANM
Ploi / SURSA FOTO: Dreamstime

Temperaturi scăzute în Transilvania

În Transilvania, dimineața va fi rece, în special în depresiuni, iar temperaturile nu vor crește semnificativ peste zi. Maximele vor atinge doar între 12 și 13 grade Celsius. Cerul va rămâne acoperit, fiind așteptate mai multe reprize de ploaie, care pot aduce cantități semnificative de apă. Vântul va sufla cu intensitate, iar în zonele montane înalte se poate înregistra ninsoare sau lapoviță.

În Oltenia, urmează o zi mohorâtă, fără apariția soarelui, cu ploi și intensificări ale vântului în timpul averselor. De asemenea, temperaturile vor scădea, iar doar în zona Drobeta Turnu Severin se vor înregistra aproximativ 17 grade Celsius. Peste noapte, atmosfera se va liniști.

Condiții meteorologice similare se vor întâlni și în regiunile sudice: cer închis, mai multe perioade de ploaie și vânt insistent. Temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, stabilindu-se la 16 grade Celsius, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru București

În București se înregistrează o răcire a vremii. Vor fi intervale de ploaie pe parcursul zilei, iar vântul va deveni mai intens. Temperatura maximă va atinge doar 17 grade Celsius, o valoare mai scăzută decât în mod obișnuit.

La începutul nopții, se vor mai înregistra câțiva stropi de ploaie, însă cerul se va degaja treptat. Spre dimineață, temperatura va coborî până la 8 grade Celsius.

Vremea la munte

Și în zona montană se simte răcirea vremii. Cerul va fi predominant acoperit. Ploile vor afecta majoritatea masivelor și pot aduce în urmă aproximativ 25 de litri de apă pe metru pătrat.

La altitudini de peste 1.500 de metri, se prognozează lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla cu mai mare intensitate pe crestele munților.