Prognoza meteo ANM, 24 aprilie 2024

Prognoza meteo ANM, 24 aprilie 2024. Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor. Mercurul din termometre va urca până la 24…25 de grade Celsius în sud-est. Dimineața, va fi destul de plăcută. Se anunță ploi ușoare doar în nord.

Instabilitatea atmosferică se accentuează după prânz, generând averse și descărcări electrice în vest, nord și centru. Vântul se va intensifica în aceste zone, dar și în est, cu viteze de 40-50 km/h.

În Dobrogea și Bărăgan, vremea va fi frumoasă. Vântul va sufla mai puternic în nordul Dobrogei. Temperaturile fost fi mai înalte decât marți. Vor fi 24 de grade în Bărăgan. În sudul Moldovei și nordul Munteniei, încălzirea va fi semnificativă. Marți, la Focșani, au fost 12 grade Celsius, astăzi vor fi 24 de grade Celsius.

Va fi soare și condiții bune, cu ploi posibile doar izolat. În nordul Moldovei și în Bucovina, vom avea înnorări și ploi în mai multe regiuni, însoțite de averse, descărcări electrice și rafale de vânt. Soarele va apărea ocazional. Temperaturile medii vor crește cu 11…12 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, cerul va fi predominant noros cu ploi intermitente pe durata zilei. Vântul va deveni mai intens. Temperaturile aerului vor crește ușor. În regiunile vestice, se anunță o zi mohorâtă, cu cer acoperit și precipitații frecvente.

vremea, meteo, ANM, prognoza meteo, soare
Se încălzeşte din nou vremea în România / SURSA FOTO: Pexels

În Banat, vântul se va intensifica. Temperaturile medii vor atinge 17 grade Celsius. În Transilvania, vremea va fi predominant noroasă, cu averse dispersate și perioade scurte de soare. Vântul va sufla cu viteze de până la 50 km/h, iar în jurul prânzului se vor înregistra 22 de grade la Sfântu Gheorghe.

În Oltenia, se prevede o zi însorită și plăcută. Ploile vor fi sporadice. Temperaturile medii vor crește cu 10…11 grade Celsius. În regiunile sudice, vremea va fi variabilă, cu perioade de înnorări și momente de soare. Ploile vor fi posibile izolat.

Cum va fi vremea în București?

În București, se va simți o încălzire notabilă. Ziua va fi predominant însorită, cu perioade de înnorări și o temperatură de 22 de grade Celsius în jurul prânzului.

Spre seară, cerul se va închide. Spre dimineață sunt posibile câteva picături de ploaie.

Se încălzește vremea la munte

Temperaturile aerului în zonele montane vor crește. La începutul zilei se anunță ploi ușoare în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Pe parcurs, atmosfera va deveni instabilă, cu averse care se vor extinde în masivele din vest și nordul țării.

Sunt posibile și descărcări electrice. Pe înălțimi există condiții pentru lapoviță și ninsoare, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).