Vremea se schimbă din nou în România. Ploile se vor extinde și vor acoperi aproape întreaga țară, într-un context în care temperaturile vor scădea ușor. Ele vor rămâne, însă, mai ridicate decât media obișnuită. Maximele termice vor oscila între 10 grade în depresiuni și 17-18 grade în estul și sud-estul României.

În Dobrogea și Bărăgan, vântul va păstra o intensitate considerabilă, atingând viteze de 60 km/h. Se vor alterna scurte perioade cu soare, înnorări și ploi locale. Temperaturile vor înregistra o ușoară scădere față de ziua precedentă. Ele se vor stabiliza la 17-18 grade.

Vremea va fi schimbătoare, cu ploi și vânt

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi schimbătoare, cu vânt persistent. Vor apărea câteva ploi, mai ales în a doua parte a zilei. Temperaturile, mai scăzute comparativ cu ziua anterioară, vor atinge 17 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, prognoza meteo arată că cerul se va acoperi treptat pe parcursul zilei. Vor fi ploi locale și temperaturi de 17 grade, înregistrate după prânz.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, vor apărea câteva ploi. Vor exista, însă, și perioade cu soare. La amiază, temperaturile vor atinge cel mult 16 grade, iar în timpul nopții va continua să plouă.

vremea, meteo, ploi, ANM
Vreme ploioasa in mai toata România/SURSA FOTO: Dreamstime

Temperaturile scad simțitor

Vestul țării nu va fi ferit de precipitații, cu serii de averse și posibile fenomene electrice. Temperaturile, care au atins 19 grade la Timișoara, vor scădea la 12 grade luni.

Vremea rămâne instabilă și în Transilvania, cu ploi mai consistente în zonele de munte. La altitudini mai mari, se așteaptă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Temperaturile vor coborî la 15 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, se anunță o zi neplăcută, cu cer noros și averse consistente. Acest lucru se va simți, în special, în nordul Olteniei. Fenomenele electrice sunt posibile, iar temperaturile vor înregistra o ușoară scădere.

În sudul țării, va ploua, iar vântul va avea unele intensificări în estul Munteniei. Temperaturile vor atinge 16 grade, menținându-se mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Situația meteorologică la munte și în București

În București, temperaturile înregistrează o ușoară scădere, totuși, se menține un climat cald. Maxima zilei va atinge 16 grade. După-amiaza vor apărea averse, existând posibilitatea de fenomene electrice. Spre seară și în cursul nopții, norii se dispersează parțial. Temperatura minimă, conform ANM, coboară la 5 grade.

La munte, condițiile meteorologice rămân calde. Ploile afectează majoritatea masivelor montane, iar la altitudini mai mari, se pot înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantități semnificative de apă, de peste 20 de litri pe metru pătrat, pot fi înregistrate în această zonă.