Vremea diferă de la o zonă la alta. Luni, într-o parte plouă, în alta sunt temperaturi de vară

Vremea este diferită de la o regiune la alta în România, luni, 27 mai, potrivit ANM. Astăzi, norii se adună în jumătatea estică a țării și temperaturile scad. Vor fi ploi în Moldova, Dobrogea și, pe suprafețe mai restrânse, în zona montană și în Muntenia.

Vântul se va intensifica în centru, sud-est și în zonele de munte, iar temperaturile maxime vor varia de la 17 grade pe litoral până la 28 – 29 de grade în vest și nord-vest.

În Dobrogea și Bărăgan, cerul va fi predominant noros și vor cădea ploi consistente, în special în zona Dobrogei. Vântul va fi puternic, iar temperaturile vor scădea față de ziua precedentă. În Moldova sudică și nordul Munteniei, vremea va fi instabilă, cu reprize frecvente de ploi zgomotoase și vânt persistent. Soarele va apărea doar sporadic printre nori, iar temperaturile vor scădea de la 28 de grade, cât au fost ieri, la 22 de grade.

În Nordul Moldovei și în Bucovina, temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit. Vor fi ploi intermitente, iar pe timpul nopții, acestea se vor intensifica și vor acoperi suprafețe extinse. Se așteaptă și descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.

În schimb, în nordul Transilvaniei și Maramureș, se anunță soare și vreme caldă, cu temperaturi care ajung până la 28 de grade la Satu Mare.

În ținuturile vestice, vremea va fi predominant frumoasă, cu excepția sudului Banatului, unde pot apărea ploi slabe izolate. Temperaturile vor crește ușor, ajungând la 28 de grade la amiază. În Transilvania, atmosfera va fi instabilă în estul provinciei, unde vor fi mai multe reprize de ploaie. Există condiții de grindină și se pot acumula cantități semnificative de apă. În celelalte zone, soarele va apărea pe parcursul zilei, vântul va deveni mai intens, iar temperaturile vor atinge 25 de grade la Târgu Mureș.

În Oltenia va fi cald

În Oltenia, urmează o zi însorită și foarte plăcută. Temperaturile vor crește ușor, atingând cel mult 27 de grade la amiază.

În ținuturile sudice, vremea va fi caracterizată de alternanțe între perioade însorite și înnorări, cu ploi izolate. Temperaturile vor scădea cu 4 – 5 grade față de ziua precedentă.

În București, astăzi vor apărea nori pe parcursul zilei și este posibil să plouă slab. Vântul se va intensifica, iar temperaturile vor scădea. La amiază, se vor înregistra în jur de 23 de grade. Pe timpul nopții, cerul va rămâne noros, iar spre dimineață, temperaturile vor coborî până la aproximativ 13 grade.

La munte, cerul se va înnora, vor apărea averse locale, însoțite de fenomene electrice și posibil grindină. Vântul va avea intensificări, cu viteze de până la 60 km/h.