Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va depune moţiune de cenzură, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, transmite news.ro.

„Până la sfârşitul acestei sesiuni, categoric vom aduce moţiune de cenzură. Am depus o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Văd că şi din interiorul coaliţiei sunt din ce în ce mai multe voci care doresc înlocuirea domnului ministru. Vedem ce se întâmplă în ATI. Aşteptăm în continuare măsurile pe care le-a luat domnul Voiculescu, deoarece România s-a mai confruntat şi cu valul 1 şi cu valul 2. Deci am avut timp să învăţăm.

Acele moţiuni simple au fost un semnal clar de alarmă că aceşti miniştri trebuie să plece din funcţie.

La fel ca şi cu ministrul Economiei. Am înţeles că astăzi a anunţat că se reia măsura trei pentru că dânsul ca şi ministru şi-a permis să îşi facă un cont de administrator. Cu alte cuvinte, 26.000 de întreprinderi mici şi mijlocii vor trebui să reia toată procedura din cauza domnului ministru. Dacă dânşii îl doresc în continuare în Guvern este problema lor”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi într-o conferinţă de presă.

Trei moțiuni simple ale PSD la adresa miniștrilor din Guvernul Cîțu

Anterior, liderul PSD a anunţat că social-democraţii vor depune săptămâna viitoare o moţiune simplă la adresa ministrului Agriculturii.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor, federaţiilor şi sindicatelor din domeniul ago-alimentar.(…) Am văzut că, concomitent cu întâlnirea noastră, a ieşit şi domnul ministru Oros şi a produs anumite ştiri.

Cu toţii am tras o concluzie – domnul ministru Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment în acest domeniu.

În primul rând, nu s-au luat măsuri, nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu au fost plătită acciza pe trimestrele 3 şi 4 de anul trecut, ceea ce reprezintă 60% din totalul de acciză şi, nu în ultimul rând, am văzut că ministrul Oros a venit cu o iniţiativă parlamentară, la Senat, să modifice legea 17, cea privitoare la înstrăinarea terenurilor. De acea, împreună cu colegii mei, am decis, săptămâna viitoare, să depunem o moţiune simplă la adresa domnului ministru Oros la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real”, a spus Ciolacu, la o conferinţă de presă.

Este a treia moţiune simplă pe care PSD o depune la adresa unui ministru din Guvernul Cîţu din această legislatură. Moţiunile simple la adresa miniştrilor Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu au fost respinse de Parlament.

Actuala sesiune parlamentară se încheie pe la finalul lunii iunie.