Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, a vorbit într-un interviu pentru G4Media despre foștii lideri ai partidului, Liviu Dragnea și Adrian Năstase. Întrebat dacă Dragnea ar putea să revină în partid după ce va ieși din închisoare, Ciolacu a spus că nu există posibilitate statutară.

„Este foarte puțin probabil, știți și dumneavoastră, știu și eu. Presupun că … N-am auzit o astfel de intenție, momentan cunoaștem situația…”, a declarat Marcel Ciolacu care a punctat și că fostul lider social-democrat nu mai face parte din partid: „În momentul în care ești condamnat nu mai ești membru al PSD”.

Puțin probabil ca Adrian Năstase să mai candideze pe listele PSD

În ceea ce-l privește pe Adrian Năstase, dacă acesta va mai putea candida pe listele PSD, Marcel Ciolacu a spus că „este foarte puțin probabil”, pentru că drumul PSD este cu totul altul.

„Este foarte puțin probabil. Repet, îmi asum trecutul, dar drumul PSD în acest moment este cu totul și cu totul altul. Nu pot să fiu ipocrit că nu am comunicat cu domnul Adrian Năstase în această perioadă, dar haideți să ne amintim, a fost o guvernare de excepție în timpul domnului Adrian Năstase, cât timp a fost prim-ministru, și chiar a fost o profesionalizare a partidului evidentă în acea perioadă”, a spus Ciolacu despre Adrian Năstase.

Partidul va lua decizia în privința lui Robert Negoiță

Nu în ultimul rând, Marcel Ciolacu a vorbit și despre intenția de a-l aduce în partid pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care a este criticat intens de președinta organizației București, Gabriela Firea după plecarea din PSD. Liderul social-democrat spune despre primarul Sectorului 3 că partidul va decide prin vot dacă va reveni sau nu. De asemenea, Ciolacu îi dă dreptate Gabrielei Firea care spunea că „partidul nu are nevoie de oameni care folosesc partidul ca pe o trambulină personală după care, când echipa are nevoie de ei, aleg să dezerteze.”

„Are perfectă dreptate. Este o decizie care se ia în interiorul partidului. (…) Doamna Gabriela Firea a spus un lucru total adevărat. Dacă o luăm ca și sinceritate, doamna Gabriela Firea a avut dreptate în tot ceea ce a spus”, a declarat Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei