Inițiativele de pace avantajează Rusia! Volodimir Zelenski este enervat: Unii oameni consideră că unele națiuni nu contează

Volodimir Zelenski a vorbit, în Parlamentul Letoniei, despre inițiativele privind negocierile dintre țara sa și Rusia, subliniind că acestea ar avantaja foarte mult țara condusă de Vladimir Putin.

Într-un discurs rostit prin videoconferință, președintele ucrainean a declarat că există oameni puternici care sunt de părere că o națiune poate fi dată uitării într-o încercare de a menține pacea.

„Există oameni, iar mulţi dintre ei sunt printre cei mai puternici ai acestei lumi, care consideră că nu contează toate naţiunile, care cred că o naţiune poate fi uitată în încercarea de a menţine pacea, chiar pacea temporară, chiar pacea iluzorie; chiar pacea care a avut preţul a zeci de mii de oameni ucişi, a sute de mii de oameni deportaţi, a milioane de oameni care şi-au părăsit patria. Lor li se pare în regulă acest lucru, o pace cu preţul vieţilor altora. Dar acest lucru nu ar trebui să fie normal”, a declarat președintele Ucrainei.

Acesta a mai spus că Occidentul ar trebui să impună sancțiuni suplimentare Rusiei, referindu-se, de asemenea, și la un embargo asupra importurilor de petrol rusesc.

Fost secretar american îndeamnă Occidentul să nu mai încerce să provoace o înfrângere a Rusiei

Declarațiile sale vin după ce fostul secretar de stat american Henry Kissinger, veteran al diplomației SUA, a avut un mesaj pentru Occident. Acesta spune că ar fi mai bine ca Occidentul să nu mai încerce să provoace o înfrângere a armatei ruse în Ucraina, deoarece consecințele acestei acțiuni ar avea un impact devastator asupra stabilității pe termen lung a Europei, scrie agenția de presă TASS.

Henry Kissinger a continuat prin a spune că negocierile dintre cele două țări beligerante ar trebui să reînceapă în următoarele două luni. De asemenea, el mai spune că linia de demarcație în acest sens ar trebui, în cel mai ideal scenariu, să fie întoarcerea la status-quo-ul de dinainte de data de 24 februarie.

Totuși, nu este prima reacție din partea președintelui Ucrainei. El a mai spus după tot ce a făcut Federația Rusă în Europa, tot mai există astfel de comentarii.

„Rusia a făcut toate acestea în Europa, dar, totuşi, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei, ca să nu existe o înstrăinare a Rusiei de Europa”, a declarat liderul de la Kiev, în urma declarațiilor făcute de fostul secretar de stat american Henry Kissinger în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.