Volkswagen anunță o schimbare majoră la vârf. Pregătește o reorganizare pentru ca brandurile companiei din cele șapte țări europene să coopereze mai bine între ele.

Compania încă se confruntă cu procesele managerilor acuzați în scandalul emisiilor diesel din 2015.

Volkswagen anunță o schimbare majoră la vârf. Noi atribuții pentru directori

Volkswagen intenţionează să îşi schimbe structura de management, pentru o cooperare mai bună la nivelul grupului, potrivit publicaţiei Automobilwoche.

Măsura are rolul să asigure o cooperarea mai bună între diferitele branduri ale grupului şi să rezolve conflictele de interese.

Doi directori vechi din cadrul grupului îşi vor asuma noi atribuţii, în cadrul acestei reorganizări, a relatat publicaţia săptămânală germană, potrivit news.ro.

Volkswagen nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Grupul german include brandurile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Commercial Vehicles, Scania şi MAN, din şapte ţări europene.

Trebuie amintit faptul că anul acesta procurorii germani au pus sub acuzare 15 directori ai grupului Volkswagen şi ai unui furnizor auto, în scandalul emisiilor diesel din 2015.

Suspecţii sunt acuzaţi că au ajutat şi au incitat la fraudă combinată cu evaziune fiscală, certificare falsă indirectă si promovare ilegală, a declarat Klaus Ziehe, de la parchetul din oraşul Braunschweig din nordul Germaniei.

În acest scandal, peste nouă milioane de vehicule ale mărcilor VW, Audi, Seat şi Skoda au fost vândute consumatorilor cu un dispozitiv care a contribuit la eludarea testelor de mediu ale motoarelor diesel.

Compania a plătit o amendă

Procuratura nu a publicat numele directorilor, care sunt acuzaţi că au adus maşini pe piaţă într-o condiţie care nu era aprobată oficial, ceea ce înseamnă că erau ilegale şi făceau publicitate înşelătoare, a spus Ziehe.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că o anchetă penală împotriva companiei a fost abandonată în 2018, după ce compania a plătit o amendă, adăugând că VW nu este implicată în procesul împotriva suspecţilor individuali.

Volkswagen a declarat luna trecută că va cere despăgubiri de la fostul său CEO Martin Winterkorn şi fostul şef al Audi Rupert Stadler, pentru scandalul emisiilor motoarelor diesel, care a fost descoperit în 2015.

Procesul lui Winterkorn şi al celorlalţi manageri a fost amânat până în septembrie din cauza pandemiei.

Sursă foto: Dreamstime.