El a precizat că proiectul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013, aşa cum a solicitat la negocierile cu FMI partea română.

“Va fi trecută (n.r. măsura fiscală privind plata TVA la încasarea facturii) în proxima ordonanţă de urgenţă în următoarea săptămână, în toamnă vor fi normele metodologice şi un ghid de aplicare pentru contribuabili astfel încât să nu existe probleme de adaptare şi să se reducă orice potenţial cost administrativ”, a spus Voinea.

Secretarul de stat a menţionat şi alte măsuri fiscale convenite cu delegaţia FMI care şi-a încheiat luni vizita în România: stimularea investiţiilor de cercetare – dezvoltare prin creşterea deducerii de la 20 la 50%, care va intra ‘imediat’ în vigoare, stimularea creşterii economice inclusive (menţionată pentru prima dată într-un document încheiat cu FMI) şi promovarea angajărilor (încă în discuţie cu FMI) pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor peste 55 de ani, măsură care va fi implementată din octombrie.

“Putem transmite mesajul de stabilitate economică, de încadrare cu ţintele de deficit convenite cu partenerii internaţionali, România nu are probleme de deficit, nu are probleme de finanţare”, a mai spus Voinea.

Sursa: Agerpres