Vladimir Putin cere creșterea producției de tancuri în Rusia. Potrivit înregistrării publicate de Ministerul rus al Apărării, Serghei Şoigu a dat și un ordin în acest sens.

Ministrul Apărării de la Moscova s-a aflat vineri, 19 aprilie, într-o vizită la o fabrică de tancuri din oraşul siberian Omsk.

Vladimir Putin a cerut creșterea producției de tancuri

Ministrul Serghei Şoigu a spus că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete cu lansare multiplă. Totuși, sunt necesare și mai multe eforturi pentru a creşte producţia de echipamente de protecţie a tancurilor, spune el.

Şoigu s-a întâlnit și cu muncitorii de la fabrică respectivă. El i-a lăudat pentru depăşirea planurilor de producţie, conform informațiilor publicate de Reuters.

„Uzina din Omsk şi-a făcut planul. Pot spune chiar că s-a înregistrat o depăşire a planului.

Problemele şi sarcinile pe care le-am decis în timpul ultimei noastre vizite au fost aproape toate rezolvate”, a spus Serghei Şoigu.

Construirea de noi tancuri este o necesitate pentru Rusia

Potrivit sursei menționate, construirea de noi tancuri este o necesitate pentru Rusia. Pierderile de echipamente au fost mari în primii doi ani ai războiului din Ucraina.

Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS) a declarat în februarie că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina.

Acesta ar fi echivalentul întregii sale cantităţi active de dinaintea războiului. Astfel, țara a fost nevoită să scoată din depozite tancuri vechi pentru a le înlocui pe cele scoase din uz.

Şoigu a dat ordin factorilor de răspundere din industria militară să crească producţia de echipamente de protecţie a tancurilor.

El a declarat că aprovizionarea brigăzilor de reparare a tancurilor cu toate cele necesare este un domeniu cheie de interes.

„Acum trebuie să creştem semnificativ kiturile suplimentare pe care trebuie să le punem pe vehiculele aflate în luptă”, a mai spus Serghei Şoigu.

Vladimir Putin și Serghei Șoigu
Vladimir Putin și Serghei Șoigu / SURSA FOTO: kremlin.ru

Fabrica a crescut de 2,5 ori producţia de sisteme grele de rachete cu lansare multiplă

Conform sursei menționate, personalul din Omsk i-a transmis lui Şoigu că fabrica a crescut de 2,5 ori producţia de sisteme grele de rachete cu lansare multiplă Solnţepek.

Totodată, o altă tranşă a noului model de tanc de luptă T-80BVM este gata să fie trimisă pe front.

Şefii de întreprinderi i-au declarat ministrului Apărării că de anul trecut au angajat încă 1.200 de oameni.

În momentul de față, se lucrează non-stop în două schimburi pentru a extinde capacitatea de producţie.

Şoigu a subliniat și necesitatea producţiei de sisteme antidrone. Declarația a venit în contextul în care Kievul a efectuat frecvent atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice ruse.

Astfel, au fost lovite unele rafinării importante de petrol din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume. Acest lucru a dus la o creștere a preţului la petrol.

Ursula von der Leyen spune că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei

În altă ordine de idei, Ursula von der Leyen a spus că Rusia îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. În opinia președintelui Comisiei Europene, obiectivul ar fi destabilizarea țării care „sprijină ferm” Ucraina.

Amintim că acest stat nordic şi-a închis frontiera cu Rusia la mijlocul lui decembrie, după un aflux de circa 1.000 de migranţi fără vize veniţi dinspre teritoriul rus de la mijlocul lui august.

Rusia şi Finlanda au o frontieră terestră comună de 1.340 de kilometri, iar Helsinki acuză Moscova că a orchestrat sosirea acestor migranţi, acuzaţie dezminţită de autorităţile ruse.

„După atacul hibrid lansat de Belarus în noiembrie 2021 împotriva Letoniei, Poloniei şi Lituaniei, ştim cu toţii cum Putin şi aliaţii săi au instrumentalizat migranţii pentru a testa apărarea noastră şi a încerca să ne destabilizeze”, a spus von der Leyen.