Vladimir Putin și-ar face provizii într-un buncăr din Siberia

O sursă implicată în încărcarea alimentelor susține că la palatul lui Vladimir Putin din Munții Altai sunt trimise cantități suficiente pentru a hrăni până la 300 de persoane „timp de câțiva ani”.

Sursa citată de canalul de Telegram Pozdniakov a dezvăluit că se efectuează transporturi masive de „cutii cu rații uscate, cereale și conserve” către o locație izolată din Siberia, conform rapoartelor publicației britanice Metro.

În apropiere se găsește Altai Yard, un adăpost asociat lui Putin, despre care se spune că include un imens buncăr nuclear subteran, conform informațiilor anterioare.

„Nu am văzut niciodată așa ceva. (Mâncare – n.r.) de import, scumpă, nu este de-a noastră”, a spus sursa citată.

Produsele sunt livrate la un depozit situat în regiunea muntoasă, după care o presupusă echipă de securitate a lui Putin se ocupă de gestionarea acestora.

„Descărcăm camioanele la depozit, apoi încărcăm marfa în alte camioane. Șoferii de pe aceste camioane nu sunt cu siguranță șoferi obișnuiți de cursă lungă.

Sunt îmbrăcați strict, fețele lor sunt serioase. Vă spun că aceștia cu siguranță nu sunt șoferi obișnuiți… Nu interacționează (cu noi – n.r.)”, a declarat aceeași sursă.

buncar
SURSA FOTO: Dreamstime

Destinația proviziilor nu este cunoscută

Aceasta a spus, de asemenea, că nu li s-a dezvăluit nici destinația proviziilor.

„Conform calculelor mele, într-o lună am încărcat și reîncărcat conserve și cereale, suficiente pentru câțiva ani de viață neobosită, pentru cel puțin 200-300 de persoane”, a afirmat sursa.

Informațiile au fost prezentate de canalul Telegram administrat de Vladislav Pozdniakov, în vârstă de 33 de ani, susținător al războiului și al lui Putin, care în trecut a fost fondatorul grupului naționalist rus de extremă dreapta „Statul masculin” (MG – Mujskoie gosudarstvo).

Publicația britanică a menționat că nu a putut verifica independent informațiile prezentate de canalul rusesc, care are aproape 600.000 de abonați.

Rusia și Belarus își continuă exercițiile cu arme nucleare tactice

Amintim că Rusia și Belarus continuă exercițiile militare implicate în manevre cu arme nucleare tactice, inclusiv bombe aeriene, focoase pentru rachete cu rază scurtă de acțiune și muniții de artilerie.

A doua etapă a exercițiilor forțelor nucleare non-strategice se concentrează pe pregătirea comună a unităților armate ale Rusiei și Belarusului pentru utilizarea acestora în situații de luptă.

Scopul lor este să mențină pregătirea personalului militar și echipamentului pentru a putea utiliza în luptă armele nucleare non-strategice, asigurând astfel suveranitatea și integritatea teritorială. Mai multe puteți citi aici.