În prezent, Guvernul de la Moscova îi pedepsește aspru pe comandații trupelor ruse întrucât au înregistrat înfrângeri masive pe frontul de luptă din Ucraina.

De la izbucnirea războiul din Ucraina, niciun obiectiv strategic, anunțat de Vladimir Putin, nu a fost atins de trupele ruse.

„Armata ”invincibilă și legendară” s-a dovedit a fi o hoardă de ucigași, jefuitori, violatori și lași conduși de hoți. Incompetența vârfului militar rus a depășit toate așteptările comunității mondiale.

Pentru a reduce consecințele viitoarei responsabilități politice și penale, autoritățile de la Kremlin încearcă să dea vina pentru toate eșecurile și înfrângerile pe comandanții unităților de ocupație.

Toate aceste pedepse demonstrative nu fac decât să contribuie la răspândirea neîncrederii comandanților lor în rândul ocupanților. Liderii militari ai țării agresoare continuă să uimească lumea cu incompetența lor și goana după autodistrugere”, a scris, marți dimineața, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina pe contul oficial de Facebook.

Demiteri pe bandă rulantă în Rusia! Vladimir Putin e complet nemulțumit de armata sa

Aceasta este lista completă a comandanților ruși demiși, potrivit părții ucrainene:

Igor Osipov – viceamiral, comandantul Flotei Ruse din Marea Neagră a fost arestat, fiind considerat vinovat pentru pierderea Crucișătorul Moskva;

Serghei Pinciuk – viceamiral adjunct; la adresa lui au fost lansate acțiuni de investigație;

Vladislav Ierșov – comandantul Armatei a Șasea a Forțelor Militare Ruse a fost demis pentru „pierderi fără precedent de personal, arme și echipament militar”;

Serghei Kisel – general-locotencent și comandant al Primei Armate de Tancuri a Districtului Militar de Vest, a fost trimis să efectueze operațiuni penale pe teritoriul Ucrainei;

Arkadi Marzoev – general-maior comandant al Corpului 22 de Armată al Districtului Militar de Sud din Crimeea a fost demis din funcție din cauza nemulțumirii sarcinilor sale;

Mihail Ponomarev – colonel și comandant al Diviziei 103 Brigăzi Separate de Logistică, a fost demis din funcție.

Armata Rusiei a înregistrat pierderi masive în Ucraina

Amintim faptul că, la sfârșitul lunii aprilie, Statul Major al Ucrainei a transmis că 23.200 de soldați ruși au fost uciși de pe 24 februarie până pe 30 aprilie.

De asemenea, sursa respectivă susține faptul că armata ucraineană a distrus:

  • 2.445 de vehicule blindate;
  • 155 de elicoptere
  • 1.008 de tancuri;
  • 190 de avioane;
  • 436 de sisteme de artilerie;
  • 1.700 de autovehicule militare;
  • opt nave militare;