Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a postat pe pagina sa de socializare o reacție legată de „scandalul” iscat prin răspunsul său la o postare a Violetei Alexandru. Din declarațiile de acum ale ministrului, se pare că acesta bate în retragere în ceea ce privește modul de calcul al incidenței cazurilor.

Anterior acesta vorbea despre „artificiile” și „felul inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri. Cu toate acestea, Vlad Voiculescu spune acum că de fapt „nu e nimic dramatic în neregulă”.

„O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, niciun “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul.

Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.

Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit.

Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”, a transmis ministrul Sănătății în postarea sa de pe Facebook.

Ce scria Vlad Voiculescu în mesajul său către Violeta Alexandru

Amintim că, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a scris un mesaj prin care susține că, înainte de alegerile din toamnă 2020, liberalii au umblat la cifrele pandemiei.

„Avem nevoie să construim încredere și vom reuși doar dacă spunem mereu adevărul.

Felul “inovativ” în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat așa;

2) din calculul incidenței la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Astea sunt „artificiile” de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât”, a scris Voiculescu.

De asemenea, acesta a punctat că până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr.

„Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos. Bănuiesc că nu știai despre “inovațiile” de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că “cifrele sunt altele”, este mesajul postat de actualul ministru al Sănătății la postarea Violetei Alexandru.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea