Vlad Pufu consideră că elevii nu au ce căuta în stradă

Vlad Pufu a subliniat, de asemenea, că mai este puțin timp până la examene, iar elevii ar trebui să se studieze în loc să iasă în stradă.

”Întreb şi eu! Ce caută copiii în stradă? Este pentru prima dată în istoricul grevelor cadrelor didactice din România când aud despre solidaritatea copiilor în stradă cu profesorii lor. În aceste zile, se presupune că au de studiat, nu?

Că doar despre asta discutăm, tic-tacul zilelor rămase până la examene. Unii învaţă pentru încheierea mediilor, alţii pentru examenele care sunt definitorii pentru viitorul lor! Sau tocmai asta îi vulnerabilizează şi aleg să iasă în stradă?

Eu ştiam că până la vârsta majoratului sunt protejaţi de lege în faţa oricărei forme de abuz, fie el şi emoţional. De când devin copiii masă de manevră într-o dispută care îi depăşeşte? Chiar dacă este, până la urmă, despre ei, îi excede totuşi”, a scris acesta pe Facebook.

Cum pot fi elevii alături de profesorii lor

Senatorul PNL a mai spus că dacă elevii doresc să fie solidari cu profesorii lor, aceștia se pot manifesta în interiorul şcolii prin reprezentanţii pe care îi au în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ sau în Consiliul Judeţean al Elevilor.

”Aud un lider de sindicat care cere sprijinul copiilor! Adică sunt chemaţi să susţină un demers ce le poate amputa din start parcursul în viaţă, împotriva propriului interes. Dacă doresc să se exprime, elevii o pot face în interiorul şcolii, prin reprezentantul pe care îl au în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, plus Consiliul Judeţean al Elevilor.

E o formă democratică respectată. Cred că se merge totuşi prea departe! Profesori care îşi pun poze cu propriii elevi aflaţi în stradă?! Vrem o ţară ca afară? Haideţi să începem cu noi!”, a continuat Vlad Pufu.

Acesta a subliniat că este un susţinător al revendicărilor cadrelor didactice, însă consideră că tocmai implicarea elevilor în acţiunile de stradă decredibilizează acţiunea cadrelor didactice.

”Am fost şi rămân susţinătorul revendicărilor cadrelor didactice, dar tocmai astfel de acţiuni decredibilizează şi antagonizează pe unii împotriva altora (la elevi mă refer), iar aici vorbim de dreptate socială şi punct”, a conchis senatorul.