Simona Halep nu va juca la Roland Garros

Simona Halep s-a confruntat cu o dezamăgire imensă când a descoperit că nu va putea participa la Roland Garros. George Cosac a evidențiat că românca a avut speranța că va fi în cele din urmă printre jucătoarele care vor concura la Paris.

Conducătorul Federației Române de Tenis anticipează că succesul româncei la Roland Garros, asociat cu victoria ei la Wimbledon, va avea o importanță semnificativă.

George Cosac a avut încredere că Simona Halep va putea reveni într-un turneu extrem de important după o pauză îndelungată. Totuși, el consideră că absența ei de la Roland Garros nu a este neapărat o nedreptate.

„Mă așteptam să primească wild-card la Paris. Totuși, Simona Halep a fost lider mondial și câștigătoare de Grand Slam chiar la Roland Garros. Nu știu dacă este neapărat o nedreptate, pentru că este pe undeva normal ca ei să prefere sportivii din Franța. Și noi îi ajutăm pe ai noștri atunci când putem să facem asta”, a spus George Cosac, pentru ProSport.

„Cu siguranță, Simona Halep a sperat să primească wild-card. Mai ales că Roland Garros este printre competițiile ei favorite. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Chiar îmi pare foarte rău pentru Simona Halep”, a completat George Cosac.

Simona Halep, tenis
SURSA FOTO: Facebook

Simona Halep a lăsat să se înțeleagă că are șanse mici

Fostul lider mondial a sugerat că are perspective reduse de a participa la Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Simona Halep speră și își dorește să joace la Roland Garros, deși a observat că francezii sunt naționaliști și par să favorizeze jucătoarele din țara lor. Ea a menționat că turneul de la Roland Garros este preferatul ei. Totuși, ea a recunoscut că decizia finală aparține organizatorilor.

Halep a adăugat că, în ciuda acestor circumstanțe, încă speră să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Sper și-mi doresc, însă francezii sunt naționaliști și, din ce am înțeles, dau la franțuzoaice. Eu îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, pentru că este turneul meu preferat și ar fi bine. Dar, acum, decizia este la ei”, a spus Simona Halep.

Simona Halep
SURSA FOTO: Dreamstime

Halep a câștigat la Roland Garros

Cu șase ani în urmă, sportiva din Constanța a avut o performanță de excepție la Roland Garros, câștigând trofeul. În finala din 2018, Simona Halep a învins-o pe Sloane Stephens din Statele Unite în trei seturi.

Un an mai târziu, marea campioană a României a obținut și titlul de Grand Slam la Wimbledon, de această dată învingând-o pe Serena Williams în finală cu scorul de 6-2, 6-2.