Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Trophee Clarins

Așadar, Simona Halep o va întâlni pe americanca McCartney Kessler (24 de ani, 123 WTA) în primul tur al turneului Trophee Clarins. Dacă va câștiga, fostul lider WTA se va confrunta în turul 2 cu o altă americană, Emma Navarro (locul 22 în clasamentul WTA, favorită nr. 1).

McCartney Kessler
McCartney Kessler (SURSA FOTO: wta.com)

Românca este pregătită să înceapă primul său turneu pe zgură după o pauză de aproape 2 ani. Din cauza unei accidentări, dubla campioană de Grand Slam a fost absentă de la Oeiras Ladies Open și Madrid Open.

Fosta lideră WTA a primit un wild-card pentru WTA 125 Trophee Clarins, desfășurat la Paris, chiar înainte de Roland Garros. În capitala Franței, Simona Halep va începe întâlnirea împotriva americancei McCartney Kessler. În cazul în care va reuși să se impună, românca va avea parte de un duel intens.

În turul 2, Simona Halep ar întâlni-o pe Emma Navarro, principala favorită. Campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 se află pe partea superioară a tabloului. Ana Bogdan, a 7-a favorită la WTA 125 Trophee Clarins, va avea un meci dificil în runda inaugurală, în fața Varvarei Gracheva.

Sportiva din Constanța este nerăbdătoare să joace pe zgură

Românca a primit un verdict favorabil din partea TAS și a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Aceasta și-a reluat competițiile la Miami Open, unde a suferit o înfrângere în primul tur împotriva Paulei Badosa. Halep nu a mai participat la nicio competiție pe zgură de la Roland Garros 2022.

“Mă simt bine, e plăcut să fiu aici, în acest loc minunat. Condițiile sunt grozave, așa că este o plăcere să vin și să joc. Vreau să îi mulțumesc directorului turneului pentru că mi-a oferit acest wildcard.

E o oportunitate bună pentru mine să joc câteva meciuri și sper să joc un tenis bun. E un loc foarte special pentru mine, Parisul este orașul meu preferat, de fiecare dată când am timp vin aici să vizitez orașul, nu doar pentru tenis.

Sper să pot juca un tenis bun așa cum am mai făcut-o în trecut”, a declarat ea înaintea meciului cu McCartney Kessler.

Într-un posibil sfert de finală, Halep ar putea întâlni pe Fiona Ferro, Lois Boisson, Taylah Preston sau Cristina Bucșa.

Turneul WTA 125 Trophee Clarins oferă premii totale în valoare de 115.000 de dolari. În afară de Simona Halep, alte jucătoare care au primit wild card-uri sunt Lois Boisson, Kristina Mladenovic și Chloe Paquet, toate din Franța.