Virgil Popescu a explodat la adresa companiilor de furnizare a energiei electrice și a gazelor, susținând că acestea au încălcate legea. În opinia sa, măsurile împotriva lor ar putea fi extrem de dure. Ministrul Energiei a susținut că s-ar putea ajunge până la retragerea licențelor, în anumite situații, pentru anumite companii.

El a arătat că firmele care au greșit calculul facturilor la energie și gaze au început să le recalculeze și să le trimită corect către clienți. Un singur mare furnizor a calculat corect facturile, a mai punctat Popescu, el însuși primind o factură calculată eronat.

„Da, sunt furnizori care au trimis facturi neplafonate și necompensate și putem spune că de ieri marii furnizori au început să trimită facturile în mod normal. Probabil că acest lucru s-a făcut în urma sesizării mele către ANPC și în urma controlului care este în desfășurare. Din datele pe care le am acum un singur mare furnizor a fost pregătit așa încât până în data de 15 decembrie a emis facturile exact așa cum trebuie și exact cum scrie în lege”, a spus ministrul.

Se poate merge până la retragerea licenței

Acesta a susținut că sunt foarte puțini români care au primit facturi necompensate.

„Eu cred că se poate merge până la retragerea licenței. Să faci aceeași greșeală și să continui… Mi se pare că nu ai ce să cauți în această piață. Mi se pare că îți bați joc de oameni și acest lucru trebuie să înceteze.

Evident, dacă vine următoarea factură și aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenței acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poți să te joci cu nervii oamenilor, nu poți să te joci cu oamenii. Facturile încalcă legea. Ce ar trebui să se întâmple? Nu va rămâne nimeni fără energie electrică și fără gaz pentru că există furnizorul de ultimă instanță.”, a spus Virgil Popescu.

Oamenii nu trebuie să plătească penalități şi facturile trebuie refăcute

El a mai spus că neaplicarea legii a fost o hoție și cei care au făcut acest lucru trebuie penalizați.

Facturile trebuie stornate. Oamenii nu trebuie să plătească penalități şi facturile trebuie refăcute. Furnizorii trebuie să facă din oficiu acest lucru. Un mare furnizor care a recunoscut că a făcut acest lucru, nu vreau să dau niciun nume, începând de ieri, a recalculat facturile și a retrimis facturile către clienți, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.