Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus la Antena 3 că cea mai recentă factură la gaze pe care a plătit-o a fost de 400 de lei, ea fiind achitată joi dimineață.

„400 RON am plătit de dimineață (n.r. cea mai recentă factură)”, a spus ministrul Virgil Popescu, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Totodată, ministrul a mai adăugat că aceste prețuri majorate nu ar urma să mai continue pentru multă vreme. Virgil Popescu susține că începând cu primăvara acestui an, prețul la gaze ar urma să scadă brusc.

„Eu mă aștept, în perioada de primăvară-vară și toamnă, să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural”, a mai spus ministrul Virgil Popescu.

Amintim faptul că în urmă cu o zi, Virgil Popescu vorbea și despre modul în care se aplică legea pentru compensarea facturilor și plafonarea prețurilor la energie. Acesta a spus că nu este mulțumit de furnizori, în contextul în care au venit mai multe reclamații ale oamenilor privind facturile mari iar în acest sens ANPC va demara un control.

Virgil Popescu anunță controale ANPC la furnizori

„Au trecut deja două luni de zile de la aplicarea acestei legi. Mâine o să solicit ANPC să demareze un control tematic să vedem exact cine și cum a aplicat această lege, să vedem dacă au aplicat plafonări, compensări, pentru că nu putem lăsa furnizorii să facă de capul lor aplicarea sau neaplicarea acestei legi”, a afirmat Virgil Popescu.

Totodată, ministrul a mai adăugat că nu este mulțumit de furnizori, menționând că oamenii trebuie să știe ceea ce plătesc și în același timp, trebuie să știe și de plafofnul care nu se poate factura.

„Oamenii trebuie să știe că atât pentru energie electrică, cât și pentru gaze naturale, există un plafon peste care nu se poate factura, indiferent de oferta pe care o primesc. La energie electrică este prețul de 1 leu/kw, cu absolut toate taxele incluse iar la gaze naturale este prețul de 0,37 lei/kw cu toate taxele incluse. Acestea sunt tarifele maxime pe care le pot plăti oamenii.

Oamenii trebuie să știe că dacă au prețul mai jos decât plafonul, atunci nu li se poate aplica decât compensarea, dacă se încadrează în limita de consum, iar dacă se încadrează în limita de consum trebuie să aibă și compensarea în factură”, a afirmat, la Digi24, Virgil Popescu.