Conform declarației făcute de Virgil Musta la Digi 24, acesta se așteaptă la creșterea contaminărilor cu noul coronavirus în luna ianuarie. De asemenea, medicul recomandă sărbători cu un număr restrâns de persoane, mască la orice contact și subliniază importanța educației și a sănătății.

Virgil Musta, dezvăluiri de ultim moment

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timișoara transmite că luna decembrie este „puțin altfel decât în ceilalți ani”, deoarece oamenii trebuie să țină cont totuși de numărul foarte mare de cazuri și de situația pandemică.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuși această distanțare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măștii este un pericol”, a transmis Virgil Musta.

Medicul este de părere că oamenii pot desfășura orice activitate, dar restricționată de reguli: „să purtăm masca la orice întâlnire cu o altă persoană”.

Acesta a fost întrebat dacă se așteaptă la o lună ianuarie mai dificilă din acest punct de vedere, cu un număr mai mare de cazuri.

„Da, foarte probabil că va crește numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menține sub control situația pandemică”, a răspuns Virgil Musta.

De asemenea, medicul a afirmat că presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare și, după părerea sa, cheia este „munca în afara spitalului: de a convinge oamenii să respecte regulile ca să nu se îmbolnăvească”.

Legat de alegeri, medicul a afirmat că votul este „o obligație civică”: „De aceea eu cred că noi trebuie să învățăm să avem această obligație pentru că este importantă. De acest vot depind viitorii patru ani în țara noastră”.

Medicul a subliniat că „din punct de vedere medical, dacă se respectă regulile, eu cred că scrutinul este în siguranță. Noi lucrăm cu pacienții infectați zi de zi și totuși nu ne-am contaminat sau mare parte din noi nu s-a contaminat pentru că respectăm aceste reguli”.

„O nație care este educată și sănătoasă poate să prospere”, a conchis medicul.