Premierul Viorica Dăncilă s-a făcut de râs în faţa preşedintelui ales al Comisiei Europene, după ce a propus pentru funcţia de comisar european două persoane care nu pot fi acceptate la Bruxelles, susține eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al Partidului Popular European.

Este vorba de Rovana Plumb şi Dan Nica, doi europarlamentari care au blocat justiția, opunîndu-se cererilor procurorilor de ridicare a imunității lor parlamentare, arată Mureșan, care insistă că din această cauză cele două nume sunt inacceptabile la nivel european.

”Vă spun foarte clar: niciodată Comisia Europeană și Parlamentul European nu vor accepta un comisar care a împiedicat justiția, așa cum au făcut Rovana Plumb și Dan Nica”, declară purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European.

Mureşan solicită desemnarea de urgenţă a unei alte persoane pentru funcţia de comisar european din partea României, din afara PSD şi ALDE, în baza unor consultări cu preşedintele Iohannis.

”Până în acest moment 25 de state membre ale Uniunii Europene au trimis în mod oficial candidații pentru poziția de comisar european, i-au anunțat public și au fost asumați de prim-miniștrii țării respective.

Există doar două corigențe: Italia și Viorica Dăncilă.

În Italia, partidul de extremă dreaptă a generat o criză guvernamentală, iar prim-ministrul a demisionat săptămâna trecută. De aceea Italia are nevoie de mai mult timp.

În România, o avem pe Viorica Dăncilă și ne aflăm într-o situație mai rea decât orice altă țară europeană”, se mai arată în mesajul eurodeputatului PNL.

Astfel, România a pierdut șansa de a primi un portofoliu important. Vom lua ce rămâne, la momentul la care vom desemna un candidat acceptat de noua președintă a Comisiei Europene, este de părere Mureșan.