„Înainte de sărbători s-au certat între ei. Au venit cu trei propuneri pentru o remaniere. Persoanele propuse: Nicolicea, Florea și Brăiloiu. Le-am spus atunci că nu sunt de acord cu această remaniere, care nu aduce nimic nou, nimic bun. Astăzi le-am dat pesediștilor refuzul meu și în scris, ca să înțeleagă mai bine că nu sunt de acord cu această remaniere”, a declarat Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea susținuse în urmă cu câteva zile că, în opinia lui, singura variantă pe care o mai are Viorica Dăncilă este cea a restructurării Guvernului prin Parlament, câtă vreme Iohannis este hotărât să refuze orice propunere de remaniere.

„Eu îi doresc succes doamnei Dancilă să aștepte. Nu cred că va primi răspuns de la Iohannis. Eu i-am spus și îi spun, când se va decide să facă prin Parlament, dacă nu vrea să stea cu guvernul șchiop. E singura variantă după părerea mea. Iohannis nu va accepta niciodată. Poate să vină cu 10 propuneri. O să spună că nu au ținuta corespunzătoare”, a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3, în urmă cu câteva zile.

Viorica Dăncilă pare însă de neclintit, afirmând astăzi că va discuta în CEX tema ministerelor neocupate, susținând totodată că nu crede că va merge pe varianta sugerată de Liviu Dragnea.

Încă de dinainte de Paște, Viorica Dăncilă anunța că se opune variantei restructurării prin Parlament a Guvernului, aducând în discuție mai multe motive. Primul ar fi că își dorește să înlocuiască miniștrii lipsă pe calea normală, nefiind de acord cu un guvern Dăncilă II.

„Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o stiuţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum”, a continuat ea.