Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că este decisă să vină în sprijinul companiilor românești prin sistarea controalelor efectuate de Inspecția Muncii.

Criza prin care trece economia, pe fondul epidemiei de coronavirus, face ca angajatorii să treacă printr-o perioadă grea, iar autoritățile nu intenționează să le facă viața și mai grea, a precizat Alexandru.

Totuși, inspectorii vor face controale pentru a verifica punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a explicat Ministrul Muncii.

”În această perioadă instituțiile nu trebuie să chinuie mediul de afaceri, trebuie să îi înțeleagă greutățile. Chiar nu le este ușor companiilor în această perioadă.

”Mandat bazat pe comunicare”

De săptămâna trecută am urmărit și chiar am ținut legătura cu angajatori asigurându-i că Inspecția Muncii nu le va face viața (și mai) grea. Mandatul meu se bazează mult pe comunicarea cu cei cu care interacționăm, prin natura atribuțiilor. Vorbesc personal cu multe persoane”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

”Inspectorii vor merge, totuși, în control, la sesizări, mai ales când acestea se referă la perioada anterioară situației delicate prin care trecem în prezent.

Ca să fie și mai clar, am emis Ordinul conform căruia efectuarea de controale la angajatori de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă va fi suspendată în această perioadă, excepție făcând controalele pentru punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă fapte cu un grad grav de punere în pericol social și a accidentelor de muncă!”, a precizat ministrul.