Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ţinut să facă o serie de precizări, având în vedere că începând de astăzi, 16 martie, în România s-a instituit starea de urgenţă.

Ministrul a explicat clar, pentru a linişti toţi pensionarii din România, că “nu sunt puse în discuție neplata pensiilor sau neplata beneficiilor sociale”.

“Cu siguranță vom putea onora aceste obligații. Este precouparea noastră să ajutăm, în primul rând, agenții economici și angajații să treacă cu bine peste această perioadă. În același timp, înțelegem să ne achităm de obligațiile pe care le avem, și nu sunt puse în discuție neplata pensiilor sau neplata beneficiilor sociale. Ne vom onora de aceste obligații cu siguranță”, a declarat Violeta Alexandru.

Am încurajat pensionarii să ia în calcul opțiunea trecerii de la numerar pe card

Ministrul Muncii a vorbit şi despre faptul că, în această perioadă, ar fi bine să se evite folosirea bancnotelor, prin intermediul cărora s-ar putea transmite mai uşor coronavirusul.

“În primul rând, aș vrea să asigur fără rezervă că se vor plăti. Într-adevăr, o bună parte a populației primește banii de pensie în numerar. Eu am făcut un apel, în ultimele luni, și am încurajat pensionarii să ia în calcul opțiunea trecerii de la numerar pe card. Este adevărat că recomandarea mea nu se poate aplica în zona rurală, unde posibilitățile de extragere de pe card sunt limitate, dar avem în continuare un număr mare de pensionari în mediul urban care nu e dispus, din diferite motive, să facă acest pas”, spune ministrul liberal, potrivit b1.ro.

S-au făcut eforturi pentru echiparea corespunzătoare a poștașilor

Cât despre riscul de contaminare între poştaşi şi pensionarii care-şi aşteaptă banii acasă, Violeta Alexandru a precizat că angajaţii Poştei Române sunt echipaţi corespunzător şi nu există niciun risc.

“Am cerut Poștei Române și știu că s-au făcut eforturi pentru echiparea corespunzătoare a poștașilor. Nu există, din câte am fost informată, niciun pericol de contaminare de la poștași, pentru că ei sunt, în acest moment, echipați corespunzător”, a mai declarat ministrul Muncii pentru B1 TV.