Având în vedere declarațiile președintele Iohannis, că Guvernul urmează să ia măsuri preventive pentru a preîntâmpina efectele negative în economie generate de epidemia coronavirusului, sunt puse sub semnul întrebării măririle de pensii promise, mai ales că „lumea se aşteaptă la un recul în economie după ce se termină criza”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a evitat să dea un răspuns clar la această întrebare atunci când a fost prezentă în cadrul unei emisiuni la Realitatea PLUS.

„Avem această garanție că mărirea pensiilor și celelalte măsuri promise vor putea fi implementate în acest an sau nu? La cum arată perspectiva economică, destul de sumbră. Obiectivul nostru e ca oamenii să își continue activitatea și pe baza muncii lor se suplimentează bugetul cu resursele necesare. Îngrijorarea și grija mea în acest moment este să sprijinim angajații să își poată continua activitatea respectiv pe angajatori, ceea ce simt ca au nevoie în momentul de față penru continuarea activitații”, a spus Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul a anunțat că Guvernul pregătește măsuri de siguranță în economie.

„Am insistat în ultimele zile pe adaptarea contractelor de muncă la această realitate prin permiterea continuării activității unor noi forme de muncă, acolo unde ele se pot aplica, munca la domiciliu, telemunca pentru mediul privat, dorința mea e să venim în sprijinul tuturor acestor angajatori de așa manieră încât activitatea să continue în România și să nu avem blocaje de companii care își închid activitatea”, a mai adăugat ministrul.