Purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii, Cristiana Hristodoulakis, a făcut joi precizări extrem de importante cu privire la plata pensiilor, în contextul crizei prin care trece România din cauza coronavirusului originar din China.

Astfel, Hristodoulakis a declarat că în niciun caz nu se va ajunge în situația ca oamenii să nu-și primească pensiile

”Prima categorie de risc”

”Pensiile se plătesc normal, nu sunt suspendări, nici întârzieri. În mod normal, în jur de 3.000 de oameni vin la casele de pensii. Pensionarii prezintă prima categorie de risc.

S-a permis accesul numai pentru chestiuni care nu suportă amânare. Celelalte acțiuni se pot desfășura prin poștă, pe mail, telefonic.

În niciun caz nu se va ajunge în situația ca oamenii să nu-și primească pensiile”, a declarat Cristiana Hristodoulakis, în direct la Realitatea PLUS.

Declarația vine în contextul acuzelor făcute de ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, care a făcut apel ca instituțiile din subordinea Ministerul Muncii să rămână deschise.

Astfel, Alexandru cerut demiterea președintelui Casei de Pensii a Municipiului București pentru decizia de a închide instituția.

”Este inadmisibil să se închidă casele de pensii”

”Nu suntem în acest moment în situația să închidem instituțiile publice. Prima grijă a angajaților și a angajatorilor e să asigure protecția și să ia toate măsurile de prevenție. Fac apel la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii să nu închidă instituțiile.

Este inadmisibil să se închidă casele de pensii, așa cum s-a întâmplat la București. Instituțiile publice trebuie să rămână responsabile, trebuie să dăm semnalul că totul este sub control, ce ar însemna să închidem spitale?”, a declarat Violeta Alexandru.

De cealaltă parte, Purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii a catalogat declarațiile ministrului ca fiind iresponsabile și a precizat că măsurile au fost luate  în sprijinul și pentru sănătatea pensionarilor, categoria cea mai vulnerabilă la îmbolnăvire cu noul virus.