Violeta Alexandru a recunoscut: Ce vis are cu privire la salariile bugetarilor. Fostul ministru al Muncii și-a justificat încă o dată demersul legat de inventarierea sporurilor din aparatul de stat.

Alexandru susține că nu o supără reacțiile, chiar în contradictoriu, primite, dar arată că ar prefera ca acestea să fie lipsite de jigniri.

Violeta Alexandru a recunoscut. Salariile mici nu reprezintă o soluție

”Visul meu nu este ca în administrație să fie salarii cât mai mici. Nu sunt populistă. Salarii mici înseamnă o calitate slabă a serviciilor.

Salariile trebuie să reflecte competența și capacitatea de atingere a obiectivelor. Dacă problema este nivelul salarial în anumite domenii, asta să discutăm. Sunt parte a echipei liberale.

La noi performanța unui om, seriozitatea lui trebuie să fie recunoscute. Se va lucra mai eficient în administrație cu această abordare. Da, se poate face performanță și în administrație.

Da, îmi doresc sporuri corelate cu stabilirea unor indicatori de performanță. Până la performanță individuală. Ai îndeplinit, până la un anumit moment stabilit, până la finalul anului, de exemplu, indicatorii clar stabiliți la începutul anului (în cadrul cărora neapărat să se țină cont și de opinia beneficiarilor serviciilor căci altfel se evaluează colegii între ei) și chiar i-ai depășit – primești spor.

”Oameni care nu fac perfomanță dar primesc sporuri”

Ești performant! Nu ești performant, nu primești! Te evaluăm și dacă ai potențial, investim în tine, analizăm ce anume trebuie îmbunătățit. Nu ești performant și, de la an la an ești mai slab, atunci va fi o altă abordare.

Nimănui nu i se interzice dreptul de a munci. Eu încurajez munca. Dar știu sigur că administrația trebuie să mergă în direcția performanței. Din respect pentru toți cei care, prin taxele și impozitele rezultate din munca lor, asigură resurse la buget.”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

”Sper că suntem de acord că în administrație sunt oameni serioși, performanți și oameni care nu fac perfomanță dar primesc și ei sporuri. Nu este normal! Problema pleacă, de fapt, de la inexistența unor indicatori de performanță în administrație.”, a explicat Alexandru.