Se schimbă complet vremea! În nordul şi centrul Moldovei şi zona montană limitrofă, meteorologii  anunță ninsori, lapoviţă, ploaie şi depuneri de polei. Trebuie menționat că vremea se va răci iar temperaturile maxime vor fi negative.

ANM a emis recent o informare meteorologică valabilă de vineri, de la ora 16:00, până duminică, la ora 10:00.

Se schimbă complet vremea

„În intervalul menţionat, în nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ploaie şi se va depune polei.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 10…15 l/mp”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, vremea va intra într-un proces de răcire în zonele respective, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative şi se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Duminică şi în noaptea de duminică spre luni, vântul se va intensifica în toate zonele montane şi va sufla cu rafale de peste 80-90 km/h, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, conform ANM.

Temperaturile din weekend

Weekendul acesta va veni cu vreme frumoasă și nu sunt așteptate precipitații. Pentru cei care doresc să meargă la munte, vremea va fi favorabilă pentru sporturile de iarnă. Totuși, meteorologii au emis o atenționare de avalanșă îndeosebi în Munții Făgăraș.

Cei care doresc să meargă la mare, vremea va fi mai caldă decât în weekend-ul trecut. Este posibil ca sâmbătă maxima să ajungă la 12-13 grade Celsius.

În ceea ce privește Capitala, vremea va fi lipsită de precipitații însă ceața ar putea aduce burniță de scurtă durată.