Temperaturi nepotrivite pentru această perioadă din an, informează noua prognoză de specialitate publicată de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

„Vremea va deveni deosebit de caldă, în Bucureşti. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în jurul a 45 km/h) mai ales în a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade. Dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă”, spun meteorologii.

Totuși, miercuri, ANM a emis o avertizare de Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă pe parcursul zilei de joi, între orele 6:00 – 21:00, în 27 de judeţe.

Judeţele vizate de avertizare sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Mai mult decât atât, a fost emise și Coduri galbene de ceață deansă și ghețuș valabile pentru jumătate din țară.

Astfel, potrivit datelor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până la ora 8:00, în zona joasă a judeţelor Braşov, Sibiu, Mureş, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Bacău şi Vrancea se va semnala ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Ceaţa va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Totodată, se pare că fenomene similare vor persista în următoarea oră în localităţi din judeţul Harghita, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi Vaslui.

De asemenea, judeţele Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare de ceaţă şi vizibilitate scăzută. De menționat este faptul că este pentru a treia zi consecutiv când România se află sub Cod Galben de ceață.

Motivul principal în reprezintă faptul că regimul termic va intra într-un proces semnificativ de încălzire la nivelul întregii ţări.

Temperaturi nepotrivite pentru această perioadă! Vremea la finalul acestei săptămâni

Weekendul acesta va veni cu vreme frumoasă și nu sunt așteptate precipitații. Pentru cei care doresc să meargă la munte, vremea va fi favorabilă pentru sporturile de iarnă. Totuși, meteorologii au emis o atenționare de avalanșă îndeosebi în Munții Făgăraș.

Cei care doresc să meargă la mare, vremea va fi mai caldă decât în weekend-ul trecut. Este posibil ca sâmbătă maxima să ajungă la 12-13 grade Celsius.

În ceea ce privește Capitala, vremea va fi lipsită de precipitații însă ceața ar putea aduce burniță de scurtă durată.

Sursă foto: Dreamstime